x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Poliţei Române, cu ochii pe Giurgiu

Şeful Poliţei Române, cu ochii pe Giurgiu

de Carmen Dragomir    |    19 Oct 2011   •   21:00

Chestorul Liviu Popa, seful Politei Romane, a mers la Giurgiu pentru a face propria evaluare a felului in care este instrumentat 'cazul Hardy'. Acesta a declarat ca va continua si in perioada urmatoare vizitele la Giurgiu pentru a vedea indeaproape activitatile Politiei locale. Dupa decesul lui Chauncey Hardy asupra mortii caruia exista suspiciunea ca ar avea legatura cu clanurile mafiote din oras, Politia din Giurgiu a fost pusa sub lupa. Mai multe informatii au scos la iveala o posibila legatura pe care Politia locala ar avea-o cu interlopii locali, cu atat mai mult cu cat seful Politiei Giurgiu a fost cercetat prealabil anul acesta pentru 38 de abateri disciplinare.

Chestorul Liviu Popa a dispus o ancheta la IPJ Giurgiu, chiar a doua zi dupa moartea americanului Chauncey Hardy. 'Am fost la Giurgiu din proprie initiativa, avand ca unica mo­tivatie dorinta mea de a evalua situa­tia personal, prin discutiile cu institutiile cu care colaboram, cu oa­me­nii nostri din teritoriu, cu sefii de acolo. In urma anchetei, con­cluziile sunt ca Politia si-a facut da­toria!'

In ceea ce priveste clanurile interlope locale despre care recent au iesit la iveala nenumarate povesti intens mediatizate, seful Politiei Romane a declarat pentru Jurnalul National ca 'dorinta unora de a da o conotatie de tara nesigura este contrazisa chiar de ultimul eurobarometru dat publi­citatii de Comisia Europeana de la Bruxelles, care spune ca Romania este cea mai sigura tara din zona si una dintre tarile foarte sigure din Europa. Asa ca tendinta unora de a politiza pana si putinul care a mai ramas romanului, securitatea, mi se pare un lucru tras de urechi... Sa nu ne intoarcem la clasa I, nu vreau sa mai comentez altceva', a declarat Liviu Popa.

Liviu Popa a mai declarat ca, in ciuda zvonurilor lansate, potrivit carora procurorii ar fi nemultumiti de felul in care politistii giurgiuveni au instrumentat cazul, discutiile purtate cu prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu i-au intarit convingerea ca, dimpotriva, procurorii sunt foarte multumiti de activitatea Politiei in aceasta cauza: 'In necunostinta de cauza, cineva lanseaza ideea ca s-au reaudiat martorii pentru ca prima oara nu au fost audiati cum trebuia. Asta o scoate unul care nu stie cum se face o ancheta. Repede, sa aruncam cu noroi in Politie! Tare mi-as dori sa vad ce se intampla daca macar o saptamana n-ar mai iesi Politia in strada!', a spus Popa.

×
Subiecte în articol: observator