x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa, arestat preventiv pentru 29 de zile

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa, arestat preventiv pentru 29 de zile

17 Sep 2013   •   22:54
Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Ialomiţa, arestat preventiv pentru 29 de zile

Şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor (SIF) din IPJ Ialomiţa, Cornel Tache, reţinut marţi pentru luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomiţa, Cornel Tache, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă.

Procurorii DNA l-au reţinut, în acelaşi dosar, şi pe Dragoş Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie, Cornel Tache a primit mită de la o persoană, denunţătoare în cauză, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, "înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale".

În 16 septembrie, Cornel Tache a fost prins în flagrant în timp ce primea 20.000 de lei de la persoana care l-a denunţat.

×