x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeful Vămii Ploieşti, arestat pentru 29 de zile

Şeful Vămii Ploieşti, arestat pentru 29 de zile

25 Feb 2011   •   09:06
Şeful Vămii Ploieşti, arestat pentru 29 de zile

153617-.jpgVIDEO - Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, reţinut, aseară, de către de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a emis, în această dimineaţă, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cornel Costea.

Citeşte şi Şeful Vămii Ploieşti, ridicat de procurorii DNA



Procurorii anticorupţie îl acuză pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploieşti, de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, patron a mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000-50.000 euro, în schimbul neprezentării tirurilor la controlul fizic în vama Ploieşti. După primirea sumei menţionate, Cornel Costea a impus să îi mai fie dată suma de 20.000 lei.

În plus, directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost prins în flagrant delict, ieri, în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare, anunţă Mediafax.

Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurori din structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi poliţişti din cadrul Poliţiei Române au făcut, ieri, la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti. Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori şi adus la DNA Bucureşti.

După ce a fost audiat, procurorii au emis pe numele lui Costea ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar procurorii anticorupţie au propus instanţei arestarea preventivă a lui Cornel Costea, pentru luare de mită.

Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, ocupă această funcţie ca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci detaşat dintr-o structură a ANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu. Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin, care a ocupat această funcţie pâână în luna august a anului trecut.

Vameşii ploieşteni au mai fost cercetaţi pentru fapte de corupţie. În 2006, 18 persoane printre care adjunctul şefului Biroului vamal Ploieşti, au fost ridicate sub acuzaţii similare. Instanţa nu s-a pronunţat nici până acum în cazul lor. Săptămâna aceasta a avut loc al 50-lea termen în dosar.

Percheziţia DNA la Vama Ploieşti a avut loc la două zile după ce preşedintele Băsescu a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre evaziunea fiscală din comerţul de legume şi fructe. Liderul României îi avertiza pe toţi cei care ştiu că încalcă legea că "nu mai pot dormi liniştiţi".

×