x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şefului DGASPC a demisionat după declaraţiile scandaloase în cazul de la Galaţi

Şefului DGASPC a demisionat după declaraţiile scandaloase în cazul de la Galaţi

06 Aug 2019   •   13:39
Şefului DGASPC a demisionat după declaraţiile scandaloase în cazul de la Galaţi

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, a demisionat după declaraţia dată în cazul minorei de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi care a fost ajutată de doi poliţişti doar la intervenţia trecătorilor, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. 

Fotea a precizat că i-a cerut demisia în regim de urgenţă, considerând întreaga declaraţie a lui Groza ca fiind revoltătoare. El a mai spus că a declanşat, încă de luni, o anchetă la DGASPC Galaţi. 

"Toată declaraţia este una revoltătoare şi a şi condus la cererea demisiei. I-am cerut demisia în regim de urgenţă, demisie pe care şi-a înaintat-o. Este o declaraţie revoltătoare, inacceptabilă şi nu am să accept aşa ceva, o astfel de declaraţie a unui conducător de instituţie, mai ales când este vorba de Direcţia pentru Protecţia Copilului, când este vorba de copii care trebuie protejaţi. Luni, am dispus o anchetă la DGASPC pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo şi dacă se fac vinovate şi alte persoane în legătură cu această situaţie nedorită. După ce voi avea rezultatul anchetei, nu voi ezita să iau măsuri indiferent cine va fi implicat acolo. Este o situaţie regretabilă, un copil de 14 ani care are nevoie de protecţie, iar noi trebuie să protejăm aceşti copii", a spus Fotea. 

Ciprian Groza a declarat, luni, că fata a povestit că nu a fost violată, că plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 15 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital. 

El a precizat că minora a povestit că nu fost agresată şi că adolescentul o iubeşte. 

"Este un caz nefericit. O minoră dintr-un centru de plasament, care a plecat în învoire în oraş şi a ajuns la prietenul ei, unde a întreţinut relaţii sexuale, după care a urmat acea hemoragie pentru care a fost internată în spital. Cel mai important în acest moment este că ea este în afară de orice pericol. A plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, de la ora 17,00 la 20,00. Ea nu s-a întors la centrul de plasament la ora 20,00 pentru că, din păcate, a ajuns la spital. Fata a povestit că este prietenul ei, a mai avut întâlniri cu acesta. Este un copil de 15 ani, s-au întâlnit la el acasă. Din relatările ei nu a fost agresată, a fost consiliată psihologic şi susţine că este prietenul ei, că o iubeşte. Nu este vorba de un viol la acest moment, a fost cu consimţământul ei. Totul s-a petrecut în casa tânărului, mai mult ca sigur părinţii nu erau acasă. Ancheta încă nu este finalizată", a spus Groza. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ciprian Groza demisie