x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sejur în Lisabona pe bani publici

Sejur în Lisabona pe bani publici

de Gabriela Mladin    |    14 Oct 2009   •   00:00
Sejur în Lisabona pe bani publici

Trei angajaţi ai Complexului Energetic Turceni şi un membru în Consiliul de Administraţie al societăţii au petrecut în capitala Portugaliei patru zile de vis. Acest lucru se vede din costurile deplasării suportate de instituţia statului, 16.380 de lire sterline, respectiv 776 de milioane de lei vechi. Alte plecări din halta Turceni au fost sau se pregătesc spre Polonia, Austria, Cehia şi Buenos Aires în Argentina.



Ca presa să nu facă scandal, tema seminarului ales pentru plimbarea pe coasta de vest a Portugaliei, la Oceanul Atlantic, a fost: "Managementul orientării performanţei în criza mondială". Sacrificiul a fost, aşadar, făcut spre binele unităţii şi pentru înfruntarea cu mult profesionalism a crizei financiare. N-a contat cât costă o astfel de deplasare, mai ales în vremuri crâncene pentru economia României. Au ales capitala Portugaliei fără drept de apel. Pentru a descoperi ce este cu recesiunea, care a băgat în sperieţi întreaga lume, cei patru au petrecut perioada de 21-25 august 2009 pe plaja Oceanului Atlantic.

Plimbăreţii sunt Ionel Leu, directorul adjunct al Direcţiei de Energie, Dumitru Valentin Simionescu, şeful Departamentului IT din cadrul Complexului Energetic Turceni, Ion Pecingină, şeful carierei Jilţ Nord, şi Nicolae Giuran, directorul Bazei de Aprovizionare din Motru, singura legătură cu Complexul Energetic Turceni a ultimului fiind aceea că este membru în Consiliul de Administraţie al unităţii. Pe ce criterii au fost aleşi cei desemnaţi să plece în Lisabona pentru a se profesionaliza n-a ştiut nimeni să ne spună.

16.380 DE LIRE STERLINE!
Toate costurile deplasării şi ale sejurului în Portugalia au fost suportate integral de Complexul Energetic Turceni. Purtătorul de cuvânt al entităţii energetice, Elena Zamfir, a comunicat că suma suportată de unitate a acestei delegaţii este de 16.380 de lire sterline, ceea ce înseamnă 77.600 de lei. Purtătorul de cuvânt al complexului, Elena Zamfir, a mai precizat că deplasarea celor patru în afara ţării pentru cele patru zile reprezintă doar un modul al seminarului.

TURCENI, "AEROPORT" INTERNAŢIONAL
În tot acest timp, directorul general al Complexului Energetic Turceni, Marian Motocu, a recunoscut că nu doar cei patru angajaţi şi-au luat "zborul" în străinătate, ci mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt beneficiarii unor simpozioane internaţionale pe banii societăţii. Destinaţiile relaxante ale angajaţilor unităţii energetice sunt Polonia, Austria, Cehia şi Buenos Aires în Argentina.

Turceniul a devenit, astfel, "aeroportul internaţional", de unde aproape săptămânal pleacă şi vin salariaţii trimişi la profesionalizare. Şi uite aşa, nici nu s-au întors bine din Portugalia cei patru, că unitatea a anunţat alţi salariaţi din cadrul complexului să îşi pregătească geamantanele.

Următoarele locaţii în care vor ajunge alţi angajaţi sunt Polonia, Cehia, Austria şi Argentina. Despre norocoşii plimbăreţi ne-a dat amănunte chiar directorul general al complexului, Marian Motocu: "În Polonia s-a aflat Gheorghe Chiţimia, contabil-şef la Jilţ Sud, şi Ion Racoviţă, şeful carierei Jilţ Sud. Ei au fost într-un schimb de experienţă, iar unitatea le suportă financiar doar transportul şi diurna. Au stat o săptămână. Nu ştiu cât a costat, pentru că nu reţin toate aceste aspecte.

Mai sunt doi angajaţi care vor pleca în octombrie la un summit la Praga şi în Austria. Cei doi sunt Octavian Andrei, adjunctul de la Departamentul Vânzări, şi Iuliana Buză, şefa Serviciului de Statistică. Nu ştiu cât costă nici această deplasare. Despre deplasarea din Argentina, în Buenos Aires, încă nu am desemnat persoanele, dar cu siguranţă vom accepta deplasarea pentru că ea vine din partea unui secretar de stat".

"Vreau să vă mai spun un lucru, Consiliul de Administraţie aprobă aceste deplasări, este adevărat la propunerea noastră, a administraţiei", a mai adăugat Motocu.
Mai trebuie precizat că din AGA şi Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Turceni fac parte şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei.

×
Subiecte în articol: observator