x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorul Haralambie Vochiţoiu (UNPR) am depus proiectul legislativ privind cea de-a 13-a pensie

Senatorul Haralambie Vochiţoiu (UNPR) am depus proiectul legislativ privind cea de-a 13-a pensie

14 Oct 2015   •   17:15
Senatorul Haralambie Vochiţoiu (UNPR) am depus proiectul legislativ privind cea de-a 13-a pensie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Persoanele a căror pensie este mai mică decât salariul minim pe economie ar putea beneficia de un ajutor financiar anual, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de UNPR, a declarat miercuri, la Deva, preşedintele UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Proiectul propune acordarea celei de-a 13-a pensii, reprezentând jumătate din pensia pe care o primesc lunar, pe baza unei cereri, o singură dată pe an, atunci când pensionarul consideră că are nevoie de bani.

'Am constatat că, deşi Guvernul Ponta, din care face parte şi UNPR - şi îl susţinem (guvernul, n.red.) a reîntregit pensiile şi salariile, sunt oameni cu pensii sunt foarte mici şi insuficiente. (...) Atunci am considerat că pentru cei care au o pensie sub nivelul salariului minim pe economie - vorbim despre 3,5-3,6 milioane de români - să mai primească, o dată pe an, pe bază de cerere, când vor dumnealor (...), a 13-a pensie', a declarat senatorul UNPR, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, efortul bugetar pe care ar trebui să-l facă statul pentru acoperirea acestei forme de ajutor social se ridică la 400 de milioane de lei pe an.

Proiectul de lege a fost depus la comisii, senatorul Haralambie Vochiţoiu apreciind că acesta ar putea intra în dezbaterea plenului Senatului până la sfârşitul anului.

×