x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu, 10 ani de închisoare

Dan Voiculescu, 10 ani de închisoare

de Veronica Micu    |    08 Aug 2014   •   13:57
Dan Voiculescu, 10 ani de închisoare
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Decizia completului de judecată este definitivă.

Ce alte sentinţe au primit ceilalţi 11 inculpaţi în dosarul “ICA”
Corneliu Popa, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului, a fost condamnat definitiv ieri de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În acelaşi dosar, a fost condamnat la 6 ani de închisoare Jean-Cătălin Sandu, administrator al S.C. Benefica S.A. Bucureşti (firmă din grupul Grivco) în perioada 01.01.2002 — 28.01.2005, director al Direcţiei Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001-mai 2005, membru AGA al S.C. I.C.A. SA Bucureşti în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC şi vicepreşedinte al AVAS.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director general şi membru al AGA șş, ulterior, al CA la ICA Bucureşti, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA.

Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA Bucureşti, a primit 7 ani de închisoare. Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare — Concesionare a ADS, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare.

Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA Bucureşti, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acţionarilor a ICA.

Foştii cenzori la ICA inculpaţi în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Corneliu Popa, fostul şef ADS, a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare.

Sediul Antena 3, confiscat!
De asemenea, instanţa pentru recuperearea prejudiciului, consemnat în baza unei singure expertize, cea a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), dovedit falsă, a stabilit confiscarea a două terenuri aflate în Strada Gârlei, unul de 29,000 de metri pătraţi şi un altul de 4450 de metri pătraţi şi a unui imobil aflat pe acest teren. Lui Dan Voiculescu i s-au blocat şi conturile bancare, impunându-se şi plata a 3,5 milioane de dolari. Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a luat ieri  măsura confiscării terenurilor pe care se află sediul posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3, parte din Grupul Media fondat de Dan Voiculescu şi a unui teren de peste 29.000 de metri pătraţi, pe care se află Institutul de Cercetări Alimentare.

×