x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sentinţă în dosarul "Mită pentru Fătuloiu": Cătălin Chelu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Sentinţă în dosarul "Mită pentru Fătuloiu": Cătălin Chelu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

12 Oct 2012   •   14:58
Sentinţă în dosarul "Mită pentru Fătuloiu": Cătălin Chelu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat astăzi în dosarul în care omul de afaceri Cătălin Chelu şi alţi trei apropiaţi ai acestuia sunt acuzaţi că au încercat să-l mituiască pe fostul secretar de stat în MAI Dan Valentin Fătuloiu. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Cătălin Chelu la 6 ani de închisoare cu executare.

Cei trei complici ai lui Chelu au primit următoarele pedepse: Ştefan Badea - patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu - doi ani de închisoare cu suspendare şi Antonel Bunu - şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurător asupra banilor folosiţi de cei patru pentru mituirea lui Dan Fătuloiu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În acest dosar, trimis instanţei în decembrie 2010, Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, complicii lui Chelu fiind acuzaţi de complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost denunţător în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".


×