x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sentinţă - Ion Cristoiu, "marcă notorie"

Sentinţă - Ion Cristoiu, "marcă notorie"

de Gabriela Antoniu    |    30 Oct 2007   •   00:00
Sentinţă - Ion Cristoiu, "marcă notorie"

Secţia a 5-a Civilă a Tribunalului Bucureşti a decis scoaterea din caseta tehnică a cotidianului Evenimentul zilei a "mărcii notorii", Ion Cristoiu.



Secţia 5 Civilă a Tribunalului Municipiului Bucureşti a decis scoaterea din caseta tehnică a cotidianului Evenimentul zilei a "mărcii notorii" Ion Cristoiu. Bătălia in instanţă s-a dat pe ideea susţinută de redactorul-şef al Evenimentului zilei, Răzvan Ionescu, şi adjunctul său, Grigore Cartianu, că Ion Cristoiu nu este o marcă in presa romănească.


PREMIERÃ.... Este prima sentinţă care se dă intr-un caz de acest gen, in care un nume, fără a fi inregistrat ca marcă, este totuşi recunoscut print-o sentinţă judecătorească drept "marcă notorie", şi ca atare nu mai poate fi folosit. "După aproape 40 de ani de activitate sunt măndru să aflu că prin decizie judecătorească se recunoaşte că am făcut şi eu căte ceva in presă", ne-a declarat Ion Cristoiu, ca reacţie la decizia instanţei.

Procesul intre Ion Cristoiu şi Evenimentul zilei a inceput anul trecut, ca urmare a refuzului repetat al conducerii acestui ziar de a-l scoate pe cunoscutul analist politic din caseta redacţională. Ion Cristoiu nu a avut alte cereri către cotidianul amintit, ci doar scoaterea numelui său din caseta redacţională.Â

×
Subiecte în articol: observator cristoiu