x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Șerban Ionescu

A murit Șerban Ionescu

22 Noi 2012   •   00:06
A murit Șerban Ionescu

 Actorul Șerban Ionescu a încetat din viață în cursul acestei seri la Spitalul de Urgență Floreasca. Avea doar 62 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Şerban Ionescu fusese internat marţi în stare foarte gravă în secţia de Terapie Intensivă a spitalului.
Șerban Ionescu suferea de scleroză laterală amiotrofică, boală a cărei evoluție constă în degenerarea progresivă a celulelor nervoase din creier și măduva spinarii care controlează mușchii voluntari ș controlează motricitatea corpului. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, mersul, vorbitul, mâncatul, aglutinarea și alte funcții fundamentale devin treptat din ce în ce mai dificile putând genera diferite alte complicații. Maladia poate debuta la orice vârstă, frecvența sa fiind mai mare la grupele de vârstă a doua și a treia. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se cunoaște faptul că aproximativ 5-10% dintre cei afectați prezintă o formă ereditară.
_____________________________________

"La varsta asta nu arat a om batran"
"[...] De cand incepi sa constientizezi anii care trec te gandesti «Ba, oi ajunge la 50?». Timpul nu mi-a fost dusman, pot sa spun ca mi-a fost partener, a avut grija de mine, poate eu de multe ori l-am lasat in urma, l-am uitat pe sub o masa, pe sub un scaun, pe sub un pat, printr-o gradina, undeva intr-un loc in tara asta sau aiurea prin lumea asta mare, dar mi-a fost un partener bun. Urme adanci nu a lasat asa, sunt un om de 55 de ani dar nu arat. Asta e uimirea si bucuria prietenilor mei. La varsta asta nu arat a om batran.
Satisfactii in viata sunt multe, pe unele le treci cu vederea, vrei sa ajungi la ele si nu le apuci, altele nu te satisfac pe deplin. Din anul care se incheie maine, poate parea ciudat, cea mai mare realizare e ca am reusit sa fac cu familia un concediu superb, s-au reasezat in familie foarte multe relatii, pe unele le-am imbunatatit, au aparut relatii noi, lucruri care te bucura in tot felul, si sufleteste si iti ofera un confort care face bine. Un foarte bun prieten de-al meu care acum e prin America mi-a spus acum vreo 26 de ani: «Pelicane, ai grija ca viitorul tau e in trecut!». E un paradox, stiu ce inseamna, l-am studiat. Nu va spun semnificatia ca ar disparea farmecul.
N-am luat decis sa ma fac actor dintr-o exhuberanta adolescentina, mi-a placut mie modul asta de a descoperi viata, vorba unui prieten de-al meu: «In tine nu e numai un singur om, e o gloata de oameni».[...] "

Șerban Ionescu - Jurnalul Național, 22 septembrie 2005
__________________________________








×
Subiecte în articol: Serban Ionescu a murit serban ionescu