x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sergiu Băhăian, condamnat la zece ani de închisoare pentru înşelăciune

Sergiu Băhăian, condamnat la zece ani de închisoare pentru înşelăciune

de Mara Raducanu    |    25 Noi 2012   •   17:20

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, a fost condamnat la 10 ani de detenţie într-un dosar în care mai sunt acuzate alte două persoane, pentru înşelătorie, căreia i-a căzut victimă o familie. Initial, Tribunalul Capitalei l-a condamnat, pe 13 aprilie 2012, pe Sergiu Bahaian la 14 ani de inchisoare, insa Curtea de Apel Bucuresti i-a micsorat pedeapsa, potrivit Mediafax.

De asemenea, in acelasi proces au fost condamnati de tribunal Alexandru Stan, la sase ani de inchisoare, si Costin Badea la 13 ani de inchisoare, toti inculpatii find obligati la plata a 65.000 de euro catre Teodor si Cristina Olteanu. Instanta a desfiintat si actele pretins intocm  de avocatul Mihai Rapcea in sensul ca familia Olteanu si-ar fi vandut imobilul.In urma apelului facut de inculpati, joi, 22 noiembrie Curtea de Apel Bucuresti a micsorat pedepsele. Astfel, Costin Badea - aflat in arest din 21 martie 2011 - a primit zece ani, iar Stan Alexandru patru ani de inchisoare. Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va hotari definitiv asupra vinovatiei celor trei.

Băhăian, judecat în dosare de înşelăciune şi instigare  la crimă

Sergiul Bahaian este judecat in mai multe dosare de inselaciune, dar si pentru instigare la crima. In 9 iunie 2010, Sergiu Bahaian, alaturi de 14 persoane, a fost trimis in judecata, de catr Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru ca a inselat 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat. Gruparea coordonata de Bahaian faceau operatiuni de achizitii de marfuri, care erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in achizitionarea in leasing a unor autoturisme. Acest proces are termen joi, 29 noiembrie, la Tribunalul Ialomita.In 2 iulie 2010, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Constanta i-au trimis in judecata pe Sergiu Bahaian, Valentin Slepac, Adrian Grigoras, Edward Marian Marculescu, Dan Liviu Iovan si George Florian Oprea pentru constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, omor si instigare la omor deosebit de grav. Concret, in perioada decembrie 2007-mai 2008, la initiativa lui Bahaian, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, cu scopul de a obtine, in mod ilicit, beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing. Prin aceste fapte a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentul a 640.939,98 euro) care nu a fost nerecuperat. De asemenea, Valentin Slepac si Adrian Grigoras sunt acuzati ca, la instigarea lui Sergiu Bahaian, cu premeditare si pentru a se sustrage de la urmarirea penala, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, fosti membri ai grupului infractional. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Constanta, care l-a condamnat la 26 de ani de detentie pe Bahaian, complicii sai primind pedepse intre cinci si 13 ani de inchisoare.

În 2010, Băhăian este trimis în judecată pentru înşelăciune
In 10 noiembrie 2010, Serviu Bahaian a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT intr-un alt dosar in care este acuzat, alaturi de alte 13 persoane, de inselaciune (65 de societati pacalite prin diverse operatiuni fictive cu peste 5 milioane lei), omor, instigare la omor calificat, fals in inscrisuri, precum si fals privind identitatatea, fapte comise in perioada noiembrie 2006-aprilie 2007. Intre alte acuzatii, Valentin Slepac si Nicolae Mirsu, instigati de Sergiu Bahaian, sunt judecati si pentru ca l-ar fi ucis pe Lucian Cernat aruncandu-l in Dunare de pe podul rutier care traverseaza bratul Dunarea Veche, dupa ce l-au obligat sa bea alcool, ajungand astfel in imposibilitate de a se apara. In 28 februarie 2011, Sergiu Bahaian a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in alt dosar, de aceasta data fiind acuzat, alaturi de alti cinci complici, de inselaciune, fals si uz de fals, grupului infractional fiindu-i imputat un prejudiciu de 700.000 de euro. Sergiu Bahaian, Dan Negureanu, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Vasilache, Calin Mircea Rosu si Fluture Tene sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Dosarul se judeca la Tribunalul Capitalei.

×
Subiecte în articol: sergiu băhăian condamnare