x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfanta Fecioara Maria ii vorbeste maicutei Rozalia

Sfanta Fecioara Maria ii vorbeste maicutei Rozalia

18 Iun 2004   •   00:00

OBSERVATOR

De cativa ani, intr-un satuc de pe malurile Tarnavei se produce o mare minune: Fecioara Maria coboara timp de cateva minute intre oameni pentru a-i indemna la dragoste si intelegere. Vorbele Sfintei ajung la credinciosi prin vocea maicutei Rozalia Marian.

Fecioara Maria vorbeste Rozaliei

De cativa ani, intr-un satuc de pe malurile Tarnavei se produce o mare minune: Fecioara Maria coboara timp de cateva minute intre oameni pentru a-i indemna la dragoste si intelegere. Vorbele ei sunt rostite prin maica Rozalia Marian, care mai apoi le transmite semenilor cuvintele Fecioarei Maria.
STEFAN ORMENISAN

Localnicii spun ca Fecioara si-a indreptat atentia asupra lor in ultimii anii, de cand maica Rozalia, care este oarba, a inceput sa se roage tot mai des si mai puternic pentru semenii ei.

Satul binecuvantat

La Seuca se ajunge pe un drum care leaga Targu-Muresul de Tarnaveni. Imediat la intrarea in localitate, pe un deal mic, sta asezata biserica romano-catolica, masiva si de neclintit. O ulita mica si plina de noroi care duce la casa maicii Rozalia sta sa se rupa sub zecile de masini venite de prin tara si strainatate. Oamenii discuta, pun intrebari, explica, unii in limba romana, altii in limba maghiara sau germana. Toti sunt veniti sa vada miracolul care se savarseste periodic, an de an: aparitia Fecioarei Maria prin vocea si sufletul maicii Rozalia. Cei care au mai fost la Seuca spun ca Dumnezeu a inceput sa faca minuni dupa primele intalniri ale maicii Rozalia cu Fecioara Maria. Maria Tit, din satul Deag, s-a vindecat de cataracta dupa ce s-a spalat pe ochi cu apa sfintita din fantana. Istvan, un baietel din Miercurea Ciuc, s-a pus pe picioare dupa ce suferise ani de zile de o boala ciudata, care nu-l lasa sa se hraneasca decat cu suc de morcovi si legume. In urma cu un an, un taran din satul vecin, Mica, a fost dus pe brate de catre rude, el fiind paralizat. Spre seara, el a plecat pe picioare, bucurandu-se de binefacerile Domnului. “Noi am fost la inceput mai sceptici. Dar ne-am convins ca e adevarat dupa ce Seuca a fost protejata de grindina si inundatii, care s-au abatut asupra satelor vecine“, spune un localnic rusinat oarecum de necredinta.

Lumina lui Dumnezeu

Maica Rozalia sade in casa, cu mainile impreunate pentru rugaciune. O camera mica, vopsita in alb, cu un crucifix pe perete care sta alaturi de o icoana. Un pat, un scaun si cel mai de pret obiect din camaruta: sculptura Fecioarei Maria invesmantata in alb, cu diadema celor 12 stele deasupra capului. Asa a vazut-o maica Rozalia pe Fecioara Maria la prima viziune. Maica Rozalia este nevazatoare, a orbit in urma cu noua ani din cauza diabetului. Incet, ea incearca sa povesteasca cum a inceput totul: “Am orbit in urma cu mai multi ani. Mi-am luat copilul, l-am adormit, iar dimineata, cand m-am desteptat, aveam un val negru peste ochi. M-am speriat foarte tare, insa mai apoi am invatat sa traiesc asa. Am asteptat timp de trei ani, trei ani plini de rugaciuni fierbinti. Dar intr-o noapte am auzit o voce: “Fiica mea, de ce esti trista?”. Prima data am crezut ca este vreo vecina. Mai apoi, ascultand glasul cald si vazand lumina puternica, nepamanteana, am inteles ce se intampla. Nerabdatoare, am intrebat-o cand am sa ma fac bine, cand am sa imi recapat vederea. Mi-a raspuns la fel de cald: “Toate la timpul potrivit, fiica mea”“. Maica Rozalia si-a dat seama mai tarziu ce insemna sa vada din nou. Era vorba de vederea duhovniceasca, de lumina lui Dumnezeu. “Acum, cand am aflat ce inseamna lumina lui Dumnezeu, nu vreau sa renunt la ea. Asa oarba cum sunt ma simt cel mai fericit om de pe pamant. Nu pot sa va descriu ce frumusete vad cateodata, cand ma rog pentru oameni si pentru sanatatea lor. Vad o lumina ovala, plina de culori si stele suprapuse, nuante de curcubeu care parca imi vorbesc despre cel care sta in fata mea.

Mesajul Fecioarei Maria

Pana acum, Fecioara Maria s-a aratat maicii Rozalia de sapte ori, langa fantana sau in biserica catolica. Si, chiar daca se arata credinciosilor maghiari, ea vorbeste intotdeauna in limba romana. Maica Rozalia crede ca si acesta este un semn de dragoste si pretuire pentru semeni. Cu apa sfintita de la fantana s-au vindecat multi oameni de diferite boli: paralizii, cancer, boli de piele, dar si cele ale sufletului. “Totusi, nimic nu se compara cu intamplarea care s-a petrecut acum un an in fata bisericii. Doua femei, una romanca si cealalta unguroaica discutau despre Dumnezeu intr-o a treia limba, amestecata. Ei bine, femeile se intelegeau si chiar se imbratisau, asa cum e firesc sa se intample cand traiesti intru Hristos“, povesteste maica Rozalia.

La Seuca, oamenii vin si din curiozitate sau pentru a afla viitorul ce li se va intampla. Dar maica Rozalia se explica ca nu aceasta este dorinta Fecioarei Maria. Ea nu proroceste viitorul, ci vorbeste despre prezent, despre dragostea intre oameni si cea fata de Dumnezeu. “In loc de a anunta despre catastrofe, Fecioara ne-a dat porunca sa umplem bisericile si sa formam un grup de rugaciune, format din sapte catolici si sapte ortodocsi, pentru a ne fi iertate pacatele si a-i intoarce la credinta pe cei rataciti“, spune maica Rozalia. Parintele Gyorgy Istvan, cel care slujeste biserica romano-catolica din Seuca, e de parere ca trebuie cercetata indelung orice aparitie miraculosa.

Vestea aparitiilor miraculoase a ajuns si la Vatican

“Cutuma noastra este sa cercetam orice aparitie miraculoasa. Oricum, viata si trairile ei m-au convins. La inceput am cerut un semn ceresc, asa cum scrie in carti. Nu a venit, insa am simtit in adancul sufletului ca Rozalia se afla in slujba adevarului. Ea este de nerecunoscut cand vorbeste cu Fecioara Maria. E plina de bucurie, de lumina, de intelepciune. Este limpede ca nu vorbeste de la ea“, povesteste preotul. Trebuie spus ca vestea aparitiilor miraculoase de la Seuca a ajuns si la Vatican, acolo unde cardinalul Ratzingen s-a interesat personal de Rozalia.
×