x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sfarsitul calvarului - Marcel Tundrea a fost achitat

Sfarsitul calvarului - Marcel Tundrea a fost achitat

18 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Dupa ce a stat 12 ani in puscarie pentru o crima pe care n-a comis-o, Marcel Tundrea din Pojogeni-Gorj a fost achitat de o instanta de judecata din Brasov, care a confirmat verdictul dat de testul ADN. Ramane intrebarea: "Atunci, cine-i criminalul?". Dupa ce a stat 12 ani in puscarie pentru o fapta pe care n-a comis-o, Marcel Tundrea din Pojogeni-Gorj a fost achitat de o instanta de judecata din Brasov. Tundrea a fost condamnat la pedeapsa de 25 de ani pentru omor deosebit de grav asupra unei fetite de 14 ani, pe care initial o violase. Rezultatul ADN solicitat de Tundrea a scos la iveala faptul ca nu el este autorul omorului, asta dupa 12 ani de puscarie. In aceste conditii, se naste intrebarea: "Cine-i criminalul?".

Despre povestea omului care a stat degeaba 12 ani in puscarie, Jurnalul National a relatat pe larg in editiile trecute. Despre ancheta superficiala a procurorilor din Gorj, despre probelele solicitate si refuzate de judecatori, despre insistentele lui Marcel Tundrea de a arata ca nu el este autorul violului care a precedat omorul Mioarei Gherasie, o minora din Pojogeni-Gorj.

Un singur magistrat si-a indreptat ochii, din sutele de memorii adresate in decursul celor 12 ani petrecuti de catre Tundrea din puscarie, spre cererea detinutului, prim-procurorul de la Gorj, Emil Mota. A dispus efectuarea probei ADN pentru a avea constiinta impacata, asta dupa ce Tundrea efectuase deja 12 ani de puscarie. Expertiza ADN a scos la iveala faptul ca Marcel Tundrea nu este autorul violului si omorului produse asupra Mioarei Gherasie, motiv pentru care Mota a cerut revizuirea sentintei de condamnare si eliberarea din penitenciar.

O instanta din Targu-Jiu a acceptat eliberarea lui Marcel Tundrea din puscarie, insa a dispus reluarea cercetarilor in dosarul de omor.

Pentru ca magistratii din Gorj se ocupasera de anchetarea si judecarea cauzei de omor pentru care a fost condamnat, Tundrea a cerut stramutarea judecarii cauzei de revizuire. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea, dispunand judecarea la Tribunalul Brasov. Ieri s-a judecat cauza si a fost luata in pronuntare. Judecatorii au admis revizuirea cauzei si l-au achitat pe Marcel Tundrea.

In aceste conditii, Tundrea a efectuat degeaba 12 ani de puscarie, iar adevaratul criminal poate fi inca in libertate. (Gabriela Mladin)
×