x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şi-a înjunghiat bunica pentru că nu a lăsat-o afară

Şi-a înjunghiat bunica pentru că nu a lăsat-o afară

10 Aug 2018   •   16:49
Şi-a înjunghiat bunica pentru că nu a lăsat-o afară

O adolescentă de 13 ani din Oradea şi-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuţit. Se pare că tânăra ar fi recurs la acest gest extrem pentru că nu i s-ar fi permis să iasă afară la joacă.

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, într-un apartament din Piaţa Bucureşti. Părinţii fetei sunt divorţaţi de mai mulţi ani, şi nu este pentru prima dată când tânăra cauzează probleme familiei.  Psihologul contactat de Jurnalul a explicat ce ar fi determinat-o pe fată să îşi atace bunica: " Divorțul atrage după sine diverse reacții emoționale. În anumite cazuri, copilul se poate proteja de durerea provocată de lipsa unuia sau a ambilor părinți, având comportamente agresive. De asemenea, unii adolescenţi tind să își caute refugiu în afară casei, în relațiile cu prietenii. Refuzul bunicii poate să fi fost perceput ca o restricție, ca pe o interdicție asupra unui lucru important pentru adolescentă și, de aici, reacția violență. Mai mult, dacă bunica a fost percepută inconștient ca cea care ține copilul departe de părinți sau că fiind cea responsabilă de situație, această ar fi putut fi învinovățita și privită că fiind cea care "trebuie să plătească". Victima a fost internată la UPU Bihor starea sa fiind stabilă.

 

Un astfel de act de violență  nu vine de la sine sau doar pe baza acestor factori, ci poate veni în urmă unor traume severe, a abuzului sau a unei predispoziții la o anumită tulburare mentală - psiholog

 

×