x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Si-au inchis usile pentru cetateni

Si-au inchis usile pentru cetateni

de Monica C. Andrei    |    30 Iun 2005   •   00:00
Si-au inchis usile pentru cetateni

Au promis, au fost crezuti pe cuvant si au ajuns primari in Bucuresti. Acum nici macar nu le mai asculta pasurile celor care i-au ales. Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, si Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, n-au tinut nici o audienta cu publicul de cand au ajuns in fotoliul de primar.

Bucurestenii sunt dezamagiti ca nu pot sa-si spuna oful alesilor locali. Am incercat si noi sa ne inscriem in audienta la edilul-sef. N-am avut insa succes.

"Domnul Videanu nu tine nici o audienta. I-a delegat pe cei doi viceprimari sa preaia toate cererile. Daca vreti sa va inscrieti, va duceti personal la camera 46, intre orele 9:00-15:00", acesta a fost raspunsul pe care l-am primit si pe care il primeste orice persoana care vrea sa stea de vorba cu primarul general Adriean Videanu.

CU RANDUL. Audientele se tin de regula in ziua de joi a fiecarei saptamani, iar cei doi adjuncti ai edilu- lui-sef, fac cu randul, o saptamana Razvan Murgeanu, cealalta Victor Orban.

"Au fost cativa oameni care au vrut sa vorbeasca fata-n fata cu primarul general, dar le-am promis ca ii vor spune lui Videanu ad literam", ne-a spus Ludovic Orban.

Intrebat de ce nu-si rezerva cateva ore pe saptamana pentru a asculta pasurile bucurestenilor, Videanu ne-a raspuns oficial ca "nu are timp pentru ca momentan lucreaza la strategia de dezvoltare a Capitalei". In acelasi stil isi trateaza alegatorii si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. El a fost de fiecare data greu de gasit. Ar avea si unele explicatii. Primarul nu prea da pe la serviciu ziua, el functioneaza la capacitate maxima dupa miezul noptii.

"Deocamdata domnul Vanghelie nu tine audiente. Domnul director Ulmet este delegat sa primeasca oamenii in audienta", ne-a spus cea care preia toate solicitarile cetatenilor.

PIERDERE DE TIMP. Vanghelie insa a avut o alta versiune. "Nu tin intotdeauna audiente, totul este de la caz la caz. 80% din probleme sunt legate de spatiul locativ, multe vin din partea etniei rrome. Nu-mi mai pierd timpul cu probleme de genul asta, pentru ca n-am solutii. Sa ascult decat vorbe este piedere de timp. Pentru cei care nu vor case, tin audiente", ne-a spus Vanghelie.

L-am crezut pe cuvant si am incercat din nou sa ne inscriem in audienta. Am primit din pacate acelasi raspuns. "Domnul primar Vanghelie nu tine audiente, a fost delegat pentru acest lucru directorul Ulmet."

De aici rezulta ca o discutie cu primarul, fie el general sau de sector, este dificila, daca nu imposibila in unele cazuri. O sansa mai au cei care nu vor sa se vorbeasca cu edilul-sef, si se multumesc cu cel de sector, facand exceptie Marian Vanghelie.

FATA-N FATA CU PRIMARU’
Poti obtine usor o audienta la Adrian Chiliman, primarul Sectorului 1, sunand la primarie. Vestea proasta este ca lumea se inghesuie sa stea de vorba cu el. Asa ca programarea este abia pe la jumatatea lui august. Si la Sectoarele 2 si 3 situatia este similara. Te programezi acum si primarul nu te poate primi in audienta decat in septembrie. Surprinzator, oamenii cu cele mai putine probleme edilitare sunt cei din Sectoarele 4 si 6. Aici in cateva zile poti avea fara probleme o intrevedere cu edilul de sector.
×
Subiecte în articol: observator primarul vanghelie audienta