x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: 19 tineri au ajuns de la bal, direct la spital.

Sibiu: 19 tineri au ajuns de la bal, direct la spital.

10 Iun 2011   •   06:39
Sibiu: 19 tineri au ajuns de la bal, direct la spital.

Tinerii au participat la banchetul de absolvire a facultatii la un restaurant din municipiul Sibiu si au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente, in noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfectie alimentara, doi dintre ei fiind internati. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Raluca Pusca, tinerii au ajuns la spital cu dureri abdominale, varsaturi si greturi.

Potrivit medicilor din UPU, cel mai probabil tinerii au suferit o toxiinfectie alimentara si au avut nevoie de solutii perfuzabile pentru reechilibrare hidroelectrolitica.

Tinerii, care au participat la banchetul de absolvire a facultatii la un restaurant din municipiul Sibiu, cred ca li s-a facut rau din cauza pestelui si a inghetatei pe care le-au mancat. "Inghetata a avut un gust cam ciudat si cred ca si de la peste mi s-a fcut rau pentru ca era foarte moale si nu arata cum trebuia sa arate un peste proaspat', a declarat Lavinia Podarcea, una dintre pacientele care au avut nevoie de tratament la Urgenta.

Tinerii spun ca foarte multi dintre colegii lor au avut probleme si au plecat de la banchet, chiar daca nu toti au ajuns la spital. "Am inceput sa ma simt rau imediat dupa ce am inceput sa mananc peste. In cel mult o jumatate de ora am inceput sa vars. Nu stiu exact cati au avut probleme, dar cand m-am dus la baie nu mai era loc. La toti le era rau', a declarat Dumitru Iuga, un alt pacient.

Reprezentantii restaurantului sustin insa ca tinerilor li s-a facut rau din cauza consumului de alcool.

"Alcoolul e de vina. Prea mult alcool. Nu e nicidecum toxiinfectie alimentara. Alcool prea mult', a declarat Cornel Vintila, reprezentantul restaurantului.

×