x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: Aparatură de peste 900.000 euro, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Sibiu: Aparatură de peste 900.000 euro, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

15 Iul 2019   •   18:40
Sibiu: Aparatură de peste 900.000 euro, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, va fi dotat până în primăvara anului 2020 cu aparatură nouă, în valoare de peste 900.000 de euro, a anunţat luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Daniela Cîmpean.

Noile aparate vor fi amplasate în ambulatoriul spitalului sibian.

"În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu", a declarat Daniela Cîmpean.

Potrivit sursei citate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ 907.000 euro).

"Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişierul", se arată într-un comunicat de presă.

Pentru prima dată, spitalul de stat din Sibiu va fi dotat cu un aparat osteodensitometru DXA, subliniază conducerea spitalului. În prezent, un asemenea aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sibiu aparatura spital