x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: Peste 2.400 de oameni fără curent, case inundate şi zeci de animale moarte din cauza inundaţiilor

Sibiu: Peste 2.400 de oameni fără curent, case inundate şi zeci de animale moarte din cauza inundaţiilor

22 Iul 2019   •   19:00
Sibiu: Peste 2.400 de oameni fără curent, case inundate şi zeci de animale moarte din cauza inundaţiilor

Peste 2.000 de sibieni au rămas luni fără curent, au fost inundate cinci gospodării şi două maşini şi au murit 40 de găini şi patru câini în urma inundaţiilor care au avut loc în Tălmaciu şi Tălmăcel, potrivit bilanţului comunicat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

"Ca urmare a codului portocaliu de precipitaţii şi a ploilor torenţiale din intervalul orar 14,55-16,50, pompierii sibieni au intervenit astfel: în localitatea Tălmăcel pentru evacuarea apei din 5 gospodării şi 2 autoturisme şi un scuter mutate de viitură în albia râului; în localitatea Tălmaciu, str. M.Viteazu, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie iar SVSU Tălmaciu a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe DN7 şi a unui copac căzut pe carosabil DJ 106 D Cisnădioara. În contextul existent, au fost afectate 33 PT Electrica şi au fost afectaţi 2.434 utilizatori. S-au remediat parţial şi se lucrează în continuare pentru remediere de către SDEE Electrica", a precizat ISU Sibiu.

Un număr de 16 angajaţi ISU Sibiu au intervenit cu autospeciale şi electropompe pentru evacuarea apei.

"Pagube înregistrate: 2 autoturisme, 1 scuter, circa 40 de găini şi 4 câini. Momentan se lucrează pentru extragerea apei din gospodării şi subsoluri afectate", a mai anunţat ISU Sibiu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sibiu inundatii