x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sibiu: Peste 30 de case, 23 de hectare inundate, 4 poduri şi 5 podeţe avariate în două localităţi

Sibiu: Peste 30 de case, 23 de hectare inundate, 4 poduri şi 5 podeţe avariate în două localităţi

06 Iun 2013   •   17:55
Sibiu: Peste 30 de case, 23 de hectare inundate, 4 poduri şi 5 podeţe avariate în două localităţi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că va trimite un buldozer în localitatea Blăjel, din judeţul Sibiu, pentru a-i ajuta pe localnici, în urma inundaţiilor care au afectat în noaptea precedentă 34 de case, 23 de hectare de teren, patru poduri, cinci podeţe şi doi kilometri de drum, inclusiv în Bazna, informează agerpres.ro.

"Situaţia este sub control, din punct de vedere al primarului (de la Blăjel - n.r.). Administraţia Apelor Române este la faţa locului, pentru a-i sprijini pe localnici. Voi aduce inclusiv un buldozer pentru a ajuta la decolmatare", a spus Lucia Varga.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Pioară Negoiţă, a anunţat, cu acest prilej, bilanţul inundaţiilor de la Blăjel şi de la Bazna.

Cea mai afectată localitate este Blăjelul, unde au căzut pese 50 de litri pe metru pătrat, în mai puţin de oră, care au dus la inundarea a "29 de case, 48 de gospodării, 18 hectare de păşuni şi teren arabil, doi kilometri de străzi secundare, patru poduri avariate şi cinci podeţe avariate".

În localitatea Bazna, alte cinci case au fost avariate de inundaţii, ca şi cinci hectare de teren arabil şi păşune.

Directorul Negoiţă nu a putut estima pagubele, însă a dat asigurări că se poate circula în zona inundată, iar apa a intrat doar în curţile şi subsolurile caselor, fără a exista sinistraţi.  

×
Subiecte în articol: inundatii inundatii sibiu