x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu va fi depus astăzi, la ora 13:30, în Biserica Mavrogheni

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu va fi depus astăzi, la ora 13:30, în Biserica Mavrogheni

de Maria Sârbu    |    26 Ian 2012   •   08:02
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu va fi depus astăzi, la ora 13:30, în Biserica Mavrogheni

Emil Hossu, decedat aseara la Teatrul Nottara, inainte de spectacolul 'Aniversarea', in care urma sa joace, va fi inmormantat, sambata, la cimitirul Bellu, pe Aleea Artistilor.

Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului va fi depus astazi, la ora 13:30, in Biserica Mavroghini din strada Monetariei (langa Muzeul Taranului Roman). Maine, in jurul orei 12:00, el va fi depus la Teatrul Nottara, unde publicul ii poate aduce un ultim omagiu, pana la ora 18:00, cand va fi dus la capela din cimitirul Bellu. Slujba religioasa va incepe, sambata, la ora 14:00.

De notat ca sambata, la ora 13:00, cu o ora mai devreme, va incepe slujba de inmormantare in acelasi cimitir a regizorului Tudor Marascu, care isi va avea locul de veci tot pe Aleea Artistilor.

Cortina nu a mai apucat sa se ridice...

UNITER – AICT:

Uniunea Teatrala din Romania – UNITER si Sectia romana a Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru (IATC/AICT) isi exprima adanca tristete si regretul prilejuite de disparitia lui Emil Hossu, actor de teatru si film, membru marcant al UNITER. (...) Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, Emil Hossu a devenit repede unul dintre cei mai iubiti actori ai teatrului romanesc, un actor cald si generos, implicat permanent in viata teatrului, cu un deosebit respect pentru colegi si public. A jucat, in multe spectacole, cu talent si daruire roluri cu care si-a fermecat publicul.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Florin Piersic (de la Bruxelles): "Aici, departe de tara, unde joc "Straini in noapte", am avut un soc in clipa in care am auzit ca el, la 70 de ani, a plecat in stele. Nu-mi vine sa cred. Emil Hossu era un foarte bun prieten cu mine, eram colegi (...). Pe noi, actorii, ne leaga foarte multe amintiri. Noi doi am jucat impreuna in ultimul film cu Margelatu (...). El era un om foarte comunicativ, foarte social si un foarte bun coleg. Nu cred ca a zis vreodata vreunui coleg "Da-te mai incolo!".

Sebastian Papaiani: "Eram foarte apropiati, chiar daca ne vedeam rar, dar vorbeam la telefon destul de des. Am facut mai multe filme impreuna. L-am cunoscut ca om, ca actor si ne-am si imprietenit. (…). Milu stia sa pretuiasca prietenia. Era un om facut pentru adevar, era un om drept, cinstit, era un om bun (…). A murit pe scena (…). Un actor asa si-ar vedea moartea, dar este foarte trist".

Mircea Albulescu: "Este o pierdere importanta pentru teatrul romanesc, pentru filmul romanesc, pentru teatrul radiofonic si pentru televiziune. Un asemenea actor lasa in spate, prin moartea sa, o durere, un gol. A fost un actor important al Teatrului Nottara. (…) Fac o adanca plecaciune in fata acestui om. "Nu-mi place sa vorbesc la trecut despre actorii care au murit. Cred ca Emil Hossu va ramane in sufletele spectatorilor ca un reper al artei actoricesti, al teatrului si cinematografiei".
Vladimir Gaitan: "Milica, Milica al nostru s-a dus. Era prietenul meu bun si drag. Sunt intors pe dos, nu ma asteptam. Era ultimul lucru la care ma puteam gandi. Era ultimul om pe care mi-as fi dorit sa-l pierd. Mi-a fost un prieten foarte drag, am jucat impreuna si la "Nottara" si in multe filme (…).

Ion Dichiseanu: "Ne-a parasit prea devreme, mai avea multe de spus. Nici nu-si arata varsta (…). Era plin de optimism. Daca aveai nevoie de vreun sfat, era spontan, saritor. (...) Radia prietenie, era omul minunat de care ai nevoie, un coleg excelent, un partener ideal".

Geo Saizescu: "Numai cu aproximativ o luna in urma, dupa ce, in noiembrie, si-a aniversat cei 70 de ani, i-am inmanat un premiu pentru spirit si umor national oferit anual de Societatea umoristica Pacala, pentru ca a fost, este si va ramane un personaj de mare caldura sufleteasca, un talent care s-a remarcat si in teatru - in multe roluri, si in filme - de care toata lumea isi aminteste. Cu totii ne amintim de debutul lui extraordinar in filmul de televiziune "Ciuta", alaturi de Mariana Mihut (…). Emil Hossu ramane pentru mine o pilda de artist desavarsit care pana in ultima clipa a jucat".

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor: "Ne-a parasit, fulgerator, Emil Hossu. O despartire, pe cat de neasteptata, pe atat de dureroasa. Putini actori, si Emil Hossu s-a numarat printre ei, au calitatea rara de a intruchipa un arhetip uman. si mai putini stiu sa o pastreze si sa o cultive (…). Cortina nu a mai apucat sa se ridice. Dar Actorul ramane in inimile noastre!"

×
Subiecte în articol: romănesc teatrul sicriul hossu nottara