x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sima a pariat la un moment dat un miliard de dolari pe lună

Sima a pariat la un moment dat un miliard de dolari pe lună

de Daniel Ionaşcu    |    12 Oct 2012   •   18:25
Sima a pariat la un moment dat un miliard de dolari pe lună

Cristian Sima spune în cea de-a treia scrisoare pe care a trimis-o în ţară că a rulat la un moment dat şi "un miliard de dolari pe lună".

"Goldman Sachs îţi permite marje de 0,25% la monezi şi futures pe indici şi de 5% pe acţiuni, adică uneori rişti de 400 de ori suma investită", scrie el. Sima mai scrie că deşi cei 60 de clienţi ai săi care tranzacţionau prin WBS Holding au semnat că îşi asumă riscurile, el nu ar vrea să se scuze prin asta.
Momentan, dacă toţi clienţii şi-ar retrage banii, atunci ar fi lipsă 2 milioane de euro şi 2 milioane de dolari, însă scrie că jumătate din sumă s-ar putea recupera dacă ar fi vândute proprietăţile sale.

De asemenea, el mai scrie că WBS România, firmă înregistrată la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), nu are clienţi cu conturi discreţionare, adică manageriate de Sima. "WBS România nu are clienţi discreţionari,controlul CNVM va confirma că toate conturile clienţilor sunt pline cu ceea ce clienţii ştiu şi cu acţiunile lor", scrie el în misivă.

Sima mai spune că "Sibex, Casa de Compensaţie, şi Depozitarul au toţi banii în lei, dolari ,i franci. Au început deja să vândă dolarii în lei. Dacă vor aştepta până la sfârşitul anului bursa va ieşi pe câştig chiar dacă nu mai face nicio tranzacţie, doar din câştigul financiar. Nu uitaţi, capitalizarea bursieră a Sibex este de 32 milioane de roni iar pe conturile societăţii plus Casă şi Depozitar sunt 58 de milioane de roni în depozite în dolari şi franci. Le-aş recomanda să continue relaţia cu London Stock Exchange şi să nu dizolve bursa".

În privinţa clienţilor, fostul ministru de Finanţe Daniel Dăianu ar avea 200.000 de dolari iar creatoarea de modă Irina Schrotter alţi 100.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: Cristian Sima