x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicaliştii din Educaţie reiau protestele

Sindicaliştii din Educaţie reiau protestele

de Diana Scarlat    |    20 Ian 2010   •   00:00

Federaţiile din Educaţie sunt nemulţumite de măsurile pe care le discută Ministerul Educaţiei privind disponibilizările sau neplata cadrelor didactice pentru examene. Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat că au început discuţiile pentru declanşarea protestelor.



După mai bine de cinci ore de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi ieri de măsurile impuse de Ministerul Educaţiei privind reducerea fondurilor din învăţământ. Ei susţin că s-au făcut numai nişte calcule matematice, fără să ţină cont de consecinţele pe care le-ar putea avea acestea asupra elevilor şi profesorilor.

"Măsurile despre care discută Ministerul Educaţiei sunt cu totul neproductive. Suntem uimiţi că, deşi legislaţia prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu, cei din minister spun că nu s-ar mai da", a declarat liderul Federaţiei "Spiru Haret", subliniind că, potrivit Ministerului Educaţiei, ar exista şi o propunere privind neplata cadrelor didactice pentru examenele care urmează să fie organizate în 2010.

"ESTE O BĂTAIE DE JOC!"
Reprezentanţii cadrelor didactice au refuzat să discute despre măsurile privind reducerile de personal din Educaţie, deoarece OUG 114/2009 a fost deja atacată de sindicalişti. "Este o bătaie de joc! Oamenii nu trebuie daţi afară, pentru că astfel s-ar putea ca reprezentanţii Ministerului şi cei ai Guvernului să se ducă să predea în şcoli", a declarat Isvoranu.

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) s-a retras ieri de la negocierile privind disponibilizarea a 15.000 de posturi, sindicaliştii fiind nemulţumiţi că Ministerul Educaţiei nu are un program de protecţie socială pentru angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu a fost prezent la negocieri, şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei fiind prezidată de secretarul de stat pentru învăţământul superior, Cătălin Baba. OUG 114/2009 s-ar putea aplica începând cu 1 septembrie 2010, potrivit Ministerului Educaţiei.

×
Subiecte în articol: scoala