x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatele cer demisia ministrului

Sindicatele cer demisia ministrului

de Eugenia Mihalcea    |    14 Apr 2009   •   00:00
Sindicatele cer demisia ministrului
Sursa foto: Christian Silva/Editura Intact

Rezultate zero la întâlnirea profesorilor cu şeful statului. Educaţia rămâne o prioritate, dar cu un buget redus cu 600 de milioane de lei şi fără majorări salariale în 2009.



Sindicaliştii din educaţie s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele întâlnirii avute ieri-seară cu preşedintele Traian Băsescu, care le-a cerut să înţeleagă criza şi faptul că salariile lor vor îngheţa în acest an. Nici ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezent la discuţii nu a avut o mină prea fericită la plecarea de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a declarat că întâlnirea cu şeful statului are "rezultate zero", iar, în condiţiile unei rectificări negative a bugetului alocat învăţământului, ministrul Educaţiei ar trebui să demisioneze, urmând exemplul fostului ministru Mircea Miclea.

Andronescu a precizat însă că "încearcă să vadă ce poate face cu resursele financiare pe care le deţine". "Orice leu care se pierde din bugetul educaţiei reprezintă mai puţine obiective îndeplinite", a spus Ecaterina Andronescu, făcând referire la rectificarea bugetară. Deşi în urmă cu ceva timp Andronescu declara că va renunţa la postul pe care îl ocupă dacă nu va obţine susţinerea politică şi financiară pentru a iniţia reformele, după întâlnirea de la Cotroceni a declarat că speră la "refacerea economiei".

O altă nemulţumire a ministrului Educaţiei este legată de faptul că membrii Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, conduşi de Mircea Miclea, lucrează la un proiect de legi ale educaţiei în paralel cu Ministerul Educaţiei. "Nu ştiam despre aceste legi, o să-l caut pe domnul Miclea", a spus Andronescu. Profesorii se vor întâlni din nou cu preşedintele peste două săptămâni.

×
Subiecte în articol: observator