x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sindicatul american al modei dorește manechine mai plinuțe

Sindicatul american al modei dorește manechine mai plinuțe

05 Ian 2019   •   14:05
Sindicatul american al modei dorește manechine mai plinuțe

Sindicatul american al modei - Council of Fashion Designers of America (CFDA) - a lansat un apel designerilor şi caselor de modă să folosească în prezentările lor manechine cu forme mai plinuţe, precum top-modelele Ashley Graham sau Candice Huffine.


"Începem să vedem semne care arată că lumea modei merge în direcţia potrivită", notează Marc Karimzadeh şi Nicky Campbell, responsabili cu comunicarea ai Council of Fashion Designers of America (CFDA).

"Designeri precum Michael Kors şi Christian Siriano lucrează cu manechine care nu respectă tradiţia", au precizat ei, referitor la preferinţa lumii modei pentru manechinele care poartă '0', ce corespunde numărului 34 francez.

Ei au menţionat astfel manechinele Ashley Graham (numărul 48), Candice Huffine (44) şi Paloma Elsesser (44-46), considerate top-modele 'plus-size' de talie mare, în condiţiile în care 68% dintre americance poartă peste 44 (potrivit unui studiu publicat în 2018 de societatea Plunkett Research).

Moda pręt-a-porter şi mai ales moda haute couture au ignorat mult timp, sau chiar dispreţuit, femeile plinuţe.

O mişcare a fost observată totuşi la începutul anului 2017, în cadrul Săptămânii modei de la New York, cu prilejul prezentărilor caselor de modă Prabal Gurung, Christian Siriano şi Michael Kors.

Tendinţa a fost ulterior confirmată, deşi este în continuare minoritară pe podiumuri.

În septembrie, CFDA a lansat alături de marca Dia&Co, care privilegiază modelele 'plus-size', o campanie intitulată #TeeUpChange pentru a încuraja în rândul tinerilor creatori de modă folosirea unor numere mai mari .

AGEPRES

×
Subiecte în articol: manechine sindicat de modă sua