x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinteza Zilei: Băsescu a mediat o întalnire între Bica şi Kovesi. Ce s-a discutat în biroul lui

Sinteza Zilei: Băsescu a mediat o întalnire între Bica şi Kovesi. Ce s-a discutat în biroul lui

de Antena 3    |    17 Oct 2016   •   22:19
Sinteza Zilei: Băsescu a mediat o întalnire între Bica şi Kovesi. Ce s-a discutat în biroul lui

Traian Băsescu a recunoscut la un post de televiziune că le-a chemat în biroul său pe Alina Bica, şefa DIICOT la acea vreme, şi pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi pentru că între cele două ar fi existat un conflict. 

“Acum câteva săptămâni era vorba despre o mediere a SIE și procurorul-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi. Cu acea ocazie, toată lumea a spus “e anormal” iar eu am spus “e normal”. Am avut și eu experiențe – nu o experiență, ci experiențe de acest gen, când șefii de instituții nu se înțelegeau între ei și puneau și instituțiile cap în cap. Am dat un singur exemplu, pe care îl mențin și acum: momentul în care am aflat că era o mare tensiune între procurorul-șef al DNA, doamna Kovesi, și procurorul-șef antimafia, doamna Alina Bica. Sigur, motivul era un al treilea care juca între ele. Le-am chemat pe amândouă procurorarele șefe, le-am atenționat că nu e în regulă să intre în coliziune DNA cu DIICOT – și îmi aduc aminte acum și motivul aparent care era: arestarea comisarului Berbeceanu, pe care îl arestase DIICOT, se pare că DIICOT-ul local plătea o poliță comisarului Berbeceanu..."

[...] „Da, a avut loc o astfel de întâlnire. Invitaţia venise pe fondul că fusese declanşată operaţiunea de la Alba. Domnul Bebecenu fusese reţinut, iar la preţ de două săptămâni. procurorul şef DIICOT de la Alba a fost inculpat de DNA. Motivul real a fost legat de faptul că exista o situaţie de tensiune în spaţiul public circulau o multitudine de poveşti, eu în vară acelui an avusesem o intenţie de demisie. Avea legătură cu anumit tip de relaţie între mine şi Kovesi. Era o relaţie deficitară. Având în vedere ce am păţit era mai bine dacă îmi dadeam demisia. Nu s-a purtat discuţia cu acel dosar, Lascu. A pus conflictul pe faptul că doamna Kovesi ştia de acel dosar. (...) Nu am considerat că ar fi o incluziune. Acelaşi lucru a făcut şi actualul preşedinte. M-am prezentat, mi-am prezentat punctul de vedere. A fost întâlnire tensionată. Amândouă ne-am exprimat punctul de vedere şi fiecare a spus că va lua măsurile care cred de cuviinţă. A durat 40 de minute. Preşedintele România credea că îmi voi prezenta demisia”, a declarat Alina Bica în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×