x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sinucidere sau crimă în cazul iranianului mort într-un hotel de lux din Capitală. Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale omului de afaceri

Sinucidere sau crimă în cazul iranianului mort într-un hotel de lux din Capitală. Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale omului de afaceri

23 Iun 2020   •   14:49
Sinucidere sau crimă în cazul iranianului mort într-un hotel de lux din Capitală. Polițiștii au reconstituit ultimele ore de viață ale omului de afaceri

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au preluat cazul omului de afaceri iranian, sinucis într-un hotel din Capitală, au audiat mai mulţi angajaţi şi au ridicat mai multe imagini de pe camerele de supraveghere. Primele concluzii sunt că decesul a fost violent.

 

Procurorii spun că decesul cetățeanului iranian Mansouri Gholam Reza a survenit în data de 19 iunie, la ora 14.30, în holul de la parterul unui hotel din București.

 

„A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost ridicate mijloace materiale de probă, precum și înscrisuri, a fost dispusă autopsia medico-legală a cadavrului, fiind obținute concluzii preliminare conform cărora moartea a fost violentă, cauzată de leziuni traumatice incompatibile cu viața, produse prin lovirea de un plan dur, posibil în condițiile unei precipitări. Au fost audiați mai mulți angajați ai hotelului. Au fost ridicate unitățile de stocare de la sistemul de supraveghere video instalat în hotel, fiind solicitată și autorizarea judecătorului pentru accesarea imaginilor stocate”, transmite Biroul de Comunicare al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Cercetările în acest caz sunt continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și de poliţişti ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul.

Gholamreza Mansouri, un fost magistrat iranian, a murit vineri după ce a căzut de la etaj dintr-un hotel din Bucureşti.

Bărbatul avea 52 de ani şi se afla sub control judiciar în evidenţa Secţiei 1 de Poliţie. El aştepta decizia magistraţilor în privinţa extrădării, fiind acuzat de corupţie în Teheran.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, iranianul era acuzat de luare de mită de 500.000 euro, dar şi de încarcerarea unor jurnalişti independenţi.

Curtea de Apel Bucureşti l-a pus în libertate şi l-a plasat sub control judiciar, o decizie în privinţa extrădării a fost programată pe 10 iulie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: iranian sinucidere