x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Situaţia traficului rutier: A1 Timişoara - Arad în continuare închisă, trafic îngreunat pe alte cinci drumuri naţionale

Situaţia traficului rutier: A1 Timişoara - Arad în continuare închisă, trafic îngreunat pe alte cinci drumuri naţionale

10 Dec 2012   •   14:26
Situaţia traficului rutier: A1 Timişoara - Arad în continuare închisă, trafic îngreunat pe alte cinci drumuri naţionale

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia autovehiculelor este în continuare închisă pe autostrada A1 Timişoara - Arad, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.Traficul rutier este deviat pe vechea rută (DN69).

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe următoarele artere importante:

- DN59B Cărpiniş – Deta (judeţul Timiş);

- DN67 Baia de Aramă - Băile Herculane (judeţul Mehedinţi);

- DN7A Brezoi – Voineasa (judeţul Vâlcea);

- DN7D Câineni Mici- Poiana (judeţul Vâlcea).

Autoritatile indeamna conducatorii auto sa se informeze cu privire la traseul ales si situatia meteo, inainte sa plece la drum. Informaţii cu privire la starea drumurilor naţionale şi autostrăzilor pot fi obţinute şi telefonic la numerele 021.9360 ori 021.264.33.33.

"De asemenea, sfătuim conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.). În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos", recomanda autoritatile.

×