x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sky News insistă că reportajul privind traficul de arme din România este corect

Sky News insistă că reportajul privind traficul de arme din România este corect

11 Aug 2016   •   08:54
Sky News insistă că reportajul privind traficul de arme din România este corect

Chiar dacă DIICOT a arătat că presupusa tranzacţie cu armament la care a participat reporterul Sky News Stuart Ramsay este o înscenare a ziariştilor britanici, postul de televiziune Sky News susţine că reportajul despre traficul de arme în România este corect, notează cotidianul The Guardian miercuri seara, pe site-ul său de internet.

Ziarul menţionează declaraţiile procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Daniel Hordoniceanu, şi declaraţia pentru AGERPRES a lui Aurelian Szanto, unul dintre participanţii la presupusa tranzacţie, care a recunoscut că Ramsay i-a dat un scenariu şi l-a plătit să îl joace. The Guardian aminteşte şi declaraţiile făcute presei române de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, care a calificat reportajul drept "ştiri false", care nu ar trebui lăsate să afecteze relaţiile româno-britanice.

În continuare, ziarul preia afirmaţii făcute miercuri după-amiază de Ramsay, care susţine că reacţiile sunt justificate de situaţia dificilă în care au fost puse autorităţile române. The Guardian citează o postare pe un blog, în care - sub titlul "O bandă vinde AK-47 destinate vestului Europei" - Ramsay insistă că "după luni de negocieri cu o bandă românească. Sky News a fost îndrumată spre o regiune îndepărtată a ţării, pentru a se întâlni cu membri ai bandei gata să ne arate ce pot oferi".

"Nu e niciun subterfugiu aici. Ştiau că suntem o organizaţie de media care doreşte să ilustreze uşurinţa relativă cu care se pot procura arme şi au crezut că le vom cumpăra", mai scrie corespondentul televiziunii.

O purtătoare de cuvânt a Sky News, citată de The Guardian, afirmă că "Stuart Ramsay este unul din jurnaliştii noştri cei mai experimentaţi şi tenaci, cu un istoric îndelungat de producere a unor relatări importante din lumea întreagă. El a prezentat un raport solid despre afacerile cu arme din România, iar Sky News susţine fără rezerve reportajul". www.agerpres.ro

×