x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SMURD, tras pe dreapta din cauza protestelor

SMURD, tras pe dreapta din cauza protestelor

de Gabriela Antoniu    |    20 Ian 2012   •   12:34
SMURD, tras pe dreapta din cauza protestelor

Serviciul SMURD in Gorj, asteptat de ani de zile, nu poate functiona pe motiv ca doi ministrii din Guvernul Boc, respectiv Traian Igas si Ladislau Ritli, nu au venit in zona sa taie panglica. Astfel, 3 ambulante SMURD, noi sund trase pe dreapta si nu au voie sa intervina pana cand nu se va face inaugurarea. Aceasta trebuia sa aiba loc joi, 19 ianuarie, insa, prefectul de Gorj a anuntat ca va fi amanata pana la sfarsitul lunii, intrucat cei doi ministrii sunt ocupati cu protestele in capitala.

Gabriela Mladin

Trei ambulante SMURD sunt parcate in curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Gorj, dar nu pot interveni, intrucat ministrii de Interne si al Sanatatii n-au putut ajunge la inaugutarea serviciului in judet. Masinile de interventie sunt inmatriculate, au toate actele in regula, paramedicii sunt pregatiti, dar lipsa celor doi ministrii in Gorj, pentru a taia panglica face imposibila interventia in caz de nevoie. Inaugurarea trebuia sa aiba loc joi, 19 ianuarie, insa prefectul de Gorj, Liviu Andrei a anuntat ca aceasta se va amana pana cand lucrurile se vor linisti in tara, aproximand ca undeva la sfarsitul lunii ianuarie, intrucat Traian Igas si Ladislau Ritli sunt ocupati in capitala cu protestele.

Sa se linisteasca treburile in tara!

'Masinile au venit, sunt inmatriculate cu MAI, toate actele sunt in regula, personalul este pregatit, astazi (n.r. 19 ianuarie) trebuia facuta inaugurarea, insa sunt probleme in tara, dupa cum bine stiti si cei doi ministri care treabuiau sa inaugureze serviciu, Traian Igas si Ladislau Ritli nu s-au putut prezenta, asa ca s-a amanat inaugurarea pana cand se linistesc treburile in tara, cred ca undeva la sfarsitul lunii ianuarie', a precizat Liviu Andrei, prefectul judetului Gorj.

Nu pot fi miscate!

'Noi suntem pregatiti, dar masinile nu au voie sa intervina pana cand nu primim ordinul de la cele doua institutii. Sunt trei ambulante SMURD, una va fi trimisa la Turceni, alta la Motru si una va ramane aici la Targu-Jiu, dar nu le putem deplasa si nu putem interveni pana cand nu primim ordinul', a declarat Mihai Avramescu, purtatorul de cuvant al ISU Gorj.

Asadar, functionarea serviciului SMURD in judet este conditionata de protestele de strada. Se spera ca la sfarsitului acestei luni, mitingurile sa fie oprite si aunci sa fie functional la gorj si serviciul SMURD.

×