x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferi, vi se pregăteşte ceva! O nouă poliţie, alte amenzi

Şoferi, vi se pregăteşte ceva! O nouă poliţie, alte amenzi

10 Aug 2011   •   06:53
Şoferi, vi se pregăteşte ceva! O nouă poliţie, alte amenzi

Din aceasta toamna, autovehiculele vor fi controlate in trafic de angajatii unei noi institutii: Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier. Potrivit unui proiect de Ordonanta a Guvernului. institutia se va infiinta prin reorganizarea Autoritatii Rutiere Romane, a Registrului Auto Roman si a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, urmand a functiona sub umbrela Ministerului Transporturilor.

Money.ro scrie ca proiectul prevede ca inspectorii au dreptul sa opreasca orice autovehicul care circula pe drumul public si este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere.

“Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizand regulamentar din pozitia statica, in acelasi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers', se scrie in proiect, care mai prevede ca “in cazul unui control efectuat in trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului rutier de marfuri si / sau persoane'.

Noua institutie va verifica, pe langa starea tehnica a masinii, si actele de transport, inclusiv dovada platii tarifului de utilizare a retelei de drumuri.

Noua institutie este independenta fata de orice structura juridica sau de autoritate de reglementare sau de siguranta rutiera. Inspectorii au dreptul sa imobilizeze vehiculul, sa ridice placutele de inmatriculare si documentele autovehiculului.

×
Subiecte în articol: amenzi registrului auto cnadr arr