x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şoferii care au schimbat numărul maşinii şi vor să păstreze rovinieta plătesc o taxă de 25 de lei

Şoferii care au schimbat numărul maşinii şi vor să păstreze rovinieta plătesc o taxă de 25 de lei

de Mediafax    |    17 Ian 2012   •   13:10
Şoferii care au schimbat numărul maşinii şi vor să păstreze rovinieta plătesc o taxă de 25 de lei

Soferii care au achitat taxa de drum, dar au schimbat numarul de inmatriculare al masinii pot pastra rovinieta numai daca depun o solicitare in scris la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si platesc o taxa de 24,8 lei, cu TVA inclusa.

"Pentru efectuarea modificarii, utilizatorul se va prezenta la unul din punctele de lucru ale CNADNR cu cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a companiei si cu cartea de identitate a autovehiculului in copie si original. Tariful de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date este de 24,8 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare numar modificat", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale se aplica pentru toate vehiculele care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

Rovinieta nu se percepe pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in interiorul resedintelor de judet si de municipiu, precum si intre indicatoarele rutiere care delimiteaza localitatile.

Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati (Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, UNTRR si altii).

×