x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soferul care a omorat doi oameni conduce in continuare!

Soferul care a omorat doi oameni conduce in continuare!

de Andrei Ando    |    13 Feb 2007   •   00:00

Anul trecut, la data de 15 octombrie, in Pancota avea loc un tragic accident de circulatie, soldat cu doi morti si doi grav raniti. Soferul, Radu Ioan, desi cercetat pentru omor din culpa, continua sa conduca fara probleme. Ba mai mult, face transport de persoane!

UNDE E DREPTATEA? Familia uneia dintre victime mai asteapta si acum sa i se faca dreptate fiului mort la numai 21 de ani. Mama indoliata sufera pentru a doua oara. Celalalt copil i-a murit tot in urma unui accident rutier. Franta de durere, Elisabeta Simon ne relateaza: "Am intrebat la Politie si mi-au spus ca de la 1 decembrie este un alt Cod Putier si ca nu se poate retine carnetul doar cand sentinta ramane definitiva. Eu nu inteleg cum se poate ca un om care a omorat alti oameni sa mai transporte cu masina pasageri?!". Robert Barta, un martor ocular al accidentului de la 15 octombrie, ne spune ca el chiar saptamana trecuta a circulat cu conducatorul auto cercetat pentru omor din culpa: "Normal ca mi-a fost teama, ca stiam ca a facut un accident, dar ce era sa fac, sa merg pe jos?".

Pentru a se stabili viteza cu care a rulat masina in momentul producerii accidentului, procurorul trebuie sa ceara o expertiza tehnica a autoturismului, dar numai dupa ce se pune in miscare urmarirea penala pentru omor din culpa. Dosarul legat de acest accident a ajuns abia ieri pe masa procurorului.

MODIFICARI. Politistii de la Circulatie precizeaza ca noile reglementari ale Codului Rutier permit ridicarea pe loc a carnetului de conducere, in cazul unui accident rutier cu morti, doar daca soferul a incalcat o regula de circulatie. Mai exact, daca a urcat beat la volan, daca masina avea defectiuni la sistemul de franare sau daca soferul a depasit viteza. Mircea Cherechean, ofiter in cadrul Serviciului Rutier al judetului Arad, ne declara: "Depasirea vitezei se poate lua in calcul doar daca in zona ar fi fost un radar". Altfel, permisul de conducere se poate suspenda doar dupa ce instanta da in dosar un verdict final. Politistii aradeni au trimis sesizari spre Bucuresti, legate de anumite articole ale Codului Rutier, in incercarea de a aduce anumite modificari in textul legii.

×
Subiecte în articol: observator