x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soferul iresponsabil a picat la detectorul de minciuni

Soferul iresponsabil a picat la detectorul de minciuni

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    20 Ian 2007   •   00:00
Soferul iresponsabil a picat la detectorul de minciuni

Victor Neciu, soferul vinovat de producerea accidentului in urma caruia a disparut Aurica Matei, a picat la testul cu detectorul de minciuni. 200 de politisti si jandarmi il cauta pe Aurica Matei.

MAGURELE - 200 de politisti si jandarmi il cauta pe Aurica Matei, disparut de pe 4 septembrie
Politistii ilfoveni sprijiniti de jandarmerie s-au apucat sa cerceteze mai multe piste in cazul disparitiei lui Aurica Matei. Soferul vinovat de producerea accidentului si-a modificat de cateva ori in declaratie traseul pe care l-a urmat cu victima. La fiecare schimbare de ruta, acesta este pus la detectorul de minciuni. Pana acum s-a dovedit ca Victor Neciu a mintit la intrebarile-cheie.

Aurica Matei a fost accidentat de un autocamion la data de 4 decembrie 2006, in zona Abatorului Glincarn, la capatul traseului firmei de maxi-taxi 154. A fost suit in cabina soferului si dus a fost. De atunci, a disparut fara urma. Dupa o luna si jumatate de la producerea accidentului, politistii, cu ajutorul Serviciului Roman de Informatii, l-au gasit pe soferul vinovat. Victor Neciu a stat ascuns aproape o luna si jumatate. Nu s-a prezentat la politie sa declare accidentul. Nu a vorbit cu nimeni despre ce s-a intamplat. Neciu a fost prezentat judecatorilor cu propunerea de arestare pentru 29 de zile, dar acestia au decis cercetarea sa in stare de libertate.

CAUTARI. Pentru a patra zi consecutiv, politistii ilfoveni insotiti de jandarmi si caini au cercetat mai multe piste posibile pentru a da de urma lui Aurica Matei. Soferul sustine ca l-a lasat pe Aurica vizavi de Spitalul Bagdasar. Au fost mobilizate cateva sute de politisti si jandarmi. "Am periat aproximativ 300 de hectare pana acum", spune Dan Achim, comisar-sef in cadrul Politiei Ilfov. Politistii spun ca soferul vinovat a dat mai multe declaratii contradictorii cu privire la traseul pe care l-a urmat in dimineata accidentului. Dupa ce isi modifica declaratia, acesta este dus la poligraf. "Detectorul arata un camp simulat la intrebarile-cheie, dovada ca inculpatul ne minte", a declarat comisarul-sef Achim. Ieri, unul dintre traseele de cautare a fost zona Magurele-Glina. In zona Vitan Barzesti au fost detasati 50 de politisti si jandarmi, care au "maturat" cu mare atentie perimetrul. Acestia, insotiti de inspectorul Petre Popa, au verificat o zona de aproximativ opt kilometri. S-a verificat din nou daca disparutul ar putea fi la spital si la morga. Politistii sunt ajutati in cautarile lor si de Ringo, un caine-lup care este dresat sa semnaleze si sa depisteze cadavrele ingropate.

LIBER. Luni, soferul iresponsabil Victor Neciu a fost adus la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru infractiunile de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat. Conform noului Cod Rutier, pentru parasirea locului accidentului, soferul risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la sapte ani. Paradoxal, dupa primele interogatorii, instanta a decis ca Victor Neciu sa fie cercetat insa in stare de libertate.

CINE L-A VAZUT PE AURICA MATEI?
Se pare ca la data de 4 decembrie, Aurica Matei, in varsta de 42 de ani, a fost abandonat vizavi de Spitalul Bagdasar din Bucuresti. Semnalmentele lui sunt: inaltime 1,75-1,80 m, greutate 60-65 kg, constitutie slaba, fata ovala, ten masliniu, ochii caprui, par negru grizonat, nas mare. A fost victima unui accident de circulatie la capatul liniei RATB 154, din zona Abatorului Glincarn, din Glina. Cei care pot oferi detalii despre cel disparut sunt rugati sa ne contacteze la redactie, sa telefoneze la 112 sau la cea mai apropiata sectie de politie. Adresa de e-mail: jurnalul@jurnalul.ro.
p>

×
Subiecte în articol: observator aurică şoferul aurică matei