x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO. SofistiCat de primăvară, la Romexpo

GALERIE FOTO. SofistiCat de primăvară, la Romexpo

20 Mar 2016   •   22:24
GALERIE FOTO. SofistiCat de primăvară, la Romexpo

Cea mai mare pisică domestică din lume, "Ursuleţul de catifea", graţioasele Orientale şi Siameze, pisici fără păr, pisici cu păr lung, pisici cu blana ca de tigru bengalez, dar şi Thai, o pisică venită tocmai din Thailanda pentru prima dată în România, sunt exemplare care pot fi văzute şi cumpărate, sâmbătă şi duminică, de la Expoziţia Internaţională Felină de Primăvară - SofistiCat, care are loc la Romexpo. 

"Avem două ediţii pe an - SofistiCat de primăvară şi SofistiCat de toamnă, supranumite 'Oscarul pisicesc'. Această expoziţie intră în al 11-lea an. Avem publicul nostru, este o expoziţie foarte vizitată. Aşteptăm, ca de obicei, în jur de 10.000 de vizitatori. Am pregătit surprize pentru cei mici, clovni, picturi pe faţă, iar 'pisicomanii' au adus o grămadă de lucruri - bijuterii, bunătăţi pe sub mustăţi şi accesorii atât de dragi iubitorilor de pisici", a declarat pentru AGERPRES Candice Dragotă, organizatoarea expoziţiei. 

Ea a adăugat că la această expoziţie pot fi "privite, mângâiate şi luate acasă" peste 250 de pisici din 20 de rase, printre care "Ursuleţul de catifea" - British Shorthair, cea mai mare pisică domesticită din lume - Maine Coon, "graţioasele Orientala şi Siameza", pisici fără păr - Don Sphynx şi Sphynx, pisici cu păr lung - Persana şi British Longhair, cele cu blana ca de tigru - Bengal, iar pentru prima dată în România poate fi admirată pisica Thai, originară din Thailanda. Pe lângă pisicile de rasă care pot fi cumpărate, la expoziţie există şi pisici pentru adopţie, sterilizate, deparazitate, cu carnet de sănătate. 

Potrivit organizatorului, SofistiCat este a doua expoziţie de la Romexpo ca număr de vizitatori, după Gaudeamus. 

 

Click pe imagine pentru a vedea GALERIA FOTO

Sursa: AGERPRES

×