x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Sogunul" Marinescu e liber

"Sogunul" Marinescu e liber

06 Feb 2004   •   00:00

Cei sapte fosti directori judecati in dosarul "lotului Petromin" si condamnati la ani grei de inchisoare au fost pusi ieri in libertate ca urmare a unei sentinte pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Instanta suprema a dispus trimiterea cauzei, pentru rejudecare, la Tribunalul Galati. Directorii pusi ieri in libertate sunt Calin Marinescu, Virgil Toanchina, Mihail Constantinescu, Nicolae Romanuel Posedaru, Constantin Bobes, Elena Dan Minerva si Severina Sava. Ei au fost judecati pentru nerespectarea dispozit iilor de import-export, contrabanda, fals si uz de fals, fapte soldate cu un prejudiciu de 105 milioane de dolari.

PRELUNGIRI. Cei sapte directori sunt acuzati ca, in anul 1990, au incheiat contracte ilegale intre Petromin si firma greceasca Ermis, impreuna cu care au infiintat firma mixta Minerva Shipping Ltd, la care partea romana a participat cu sapte nave. Procesul lor a inceput in anul 1994 si s-a incheiat in 2000, cand Curtea Suprema de Justitie a pronuntat condamna ri cuprinse intre 5 si 12 ani de detentie. In anii care au urmat, inculpatii au cerut revizuirea cauzei. Dupa un drum sinuos, parcurs prin mai multe tribunale, dosarul a ajuns din nou la instanta suprema, care a dispus punerea in libertate a fostilor directori si rejudecarea intregului proces. (Mariana Craciun, Vasile Surcel)

×
Subiecte în articol: observator