x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Solomon Wigler, în arest preventiv pentru 30 de zile

Solomon Wigler, în arest preventiv pentru 30 de zile

04 Iun 2015   •   18:56
Solomon Wigler, în arest preventiv pentru 30 de zile
Sursa foto: ronstik/Getty Images/iStockphoto

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis joi propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Solomon Wigler este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), după ce a primit în mai multe tranşe 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri.

"În perioada mai/ iunie 2012 - mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, în calitate de consilier personal al primarului municipiului Bucureşti, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro şi a primit în mai multe tranşe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri", susţin procurorii DNA.

Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare construirii de supermarketuri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii către Primăria Capitalei.

"Concret, inculpatul a primit suma totală de 150.000 euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective. În acelaşi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu Solomon Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei municipiului Bucureşti, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunţător că, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donaţiei aferente unuia dintre proiecte, cât şi PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri", susţin procurorii.

Ei precizează că, în acest context, Solomon Wigler a convenit cu denunţătorul ca, miercuri, să îi remită 25.000 euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 - 12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins miercuri în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul menţionat.

"Anterior, în acelaşi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la acelaşi om de afaceri. Într-un context separat, în 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului Bucureşti, pe lângă care a lăsat să creadă că are influenţă, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri", au mai reţinut anchetatorii.

×
Subiecte în articol: solomon wigler