x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soluţie anticriză / New York Times şi-a vândut 21 de etaje din sediu

Soluţie anticriză / New York Times şi-a vândut 21 de etaje din sediu

10 Mar 2009   •   00:00

New York Times Company a vândut 21 de etaje din sediul său din New York, pentru suma de 225 de milioane de dolari şi cu posibilitatea de a le răscumpăra în termen de 15 ani, vizând astfel plata unei părţi a datoriilor companiei, informează un comunicat.



În februarie, compania anunţa că poartă discuţii pentru vânzarea unei părţi din cartierul său general din New York, o clădire de 52 de etaje aflată în centrul cartierului Manhattan, realizată de arhitectul italian Renzo Piano şi finalizată în 2007. La momentul respectiv, reprezentanţii publisherului au declarat că vor să obţină suma de 225 de milioane de dolari, pe care să o folosească pentru a achita o parte din datoriile companiei.

Potrivit unui comunicat publicat online luni, New York Times a vândut 21 de etaje ale sediului său newyorkez către W.P. Carey. Despre această vânzare, Janet L. Robinson, President & CEO al Times Company, spune că W.P. Carey, companie de management a investiţiilor, a înţeles exact nevoile şi obiectivele companiei.

CONTRACT PERMISIV
Potrivit contractului încheiat între cele companii, The New York Times Company are la dispoziţie 15 ani pentru a cumpăra la loc cele 21 de etaje şi posibilitatea de a le reachiziţiona integral, la preţul de 250 de milioane de dolari, în al 10-lea an din termenul de leasing stabilit. Pe de altă parte, chiria pe care compania o va plăti pentru spaţiul vândut către W.P. Carey în primul an va fi de 24 de milioane de dolari.

The New York Times Company a înregistrat venituri de 2,9 miliarde de dolari în 2008 şi deţine publicaţii precum The New York Times, International Herald Tribune, The Boston Globe, 16 cotidiane, WQXR-FM şi peste 50 de site-uri, între care NYTimes.com, Boston.com şi About.com.

W.P. Carey este o companie de management a investiţiilor care încheie contracte de achiziţie cu posibilitatea de recumpărare în leasing pe termen lung pentru companii din întreaga lume. Firma are un portofoliu de investiţii internaţional de circa 10 miliarde de dolari şi este listată la New York Stock Exchange. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator new york york times york times