x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şomaj în creştere în Olt, în contextul înregistrării absolvenţilor de liceu

Şomaj în creştere în Olt, în contextul înregistrării absolvenţilor de liceu

de Agerpres    |    10 Sep 2014   •   17:33
Şomaj în creştere în Olt, în contextul înregistrării absolvenţilor de liceu

Rata şomajului în judeţul Olt a crescut, ajungând la 7,70%, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, care au menţionat că începând din luna august au fost înregistraţi ca şomeri şi vor primi indemnizaţie şi 595 de absolvenţi de liceu.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, a precizat că o posibilă explicaţie pentru creşterea şomajului începând din luna iulie este înregistrarea în evidenţele instituţiei, ca şomeri, a absolvenţilor de liceu care nu au promovat Bacalaureatul şi au solicitat indemnizaţie.

"În prezent primesc indemnizaţie de şomaj 595 de absolvenţi şi acest fapt se reflectă în evoluţia ratei şomajului. La finalul lunii august, numărul total de şomeri din judeţ a fost 13.967 de persoane. Faţă de luna anterioară, numărul şomerilor a crescut cu 17 persoane", a spus Elena Iordache.

Aceasta a menţionat că primesc indemnizaţie mai puţin de 3.000 dintre şomeri.

Elena Iordache a mai spus că în prezent sunt 279 locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate, peste 80 numai în industria confecţiilor textile. Angajatorii mai caută gestionari, vânzători, persoane care să lucreze în comerţ, în contextul în care se deschide un nou hipermarket în municipiul Slatina în această toamnă şi au început recrutările de personal.

×
Subiecte în articol: somaj olt