x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sondaj IRES: discursul lui Băsescu nu a fost sincer

Sondaj IRES: discursul lui Băsescu nu a fost sincer

de Gabriela Antoniu    |    01 Feb 2012   •   21:00

Doua treimi dintre romani sunt de parere ca discursul presedintelui Traian Basescu rostit in ziua de 25 ianuarie nu a fost sincer, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). Potrivit cercetarii, 66% dintre respondenti considera ca discursul presedintelui Traian Basescu nu a fost sincer, 30% spun ca a fost sincer, 3% nu stiu, iar 1% nu au raspuns.
Conform sondajului, respectivul discurs a fost urmarit de 69% dintre romani, iar dintre cei care l-au urmarit, 97% au facut-o la televizor. Restul a preferat radioul sau internetul.

Sondajul IRES mai arata ca 98% dintre romani au auzit de mani­festatiile din strada care au avut loc in ultimele saptamani. 81% dintre persoanele intervievate considera ca fiind un lucru bun faptul ca au avut loc aceste manifestatii, 13% consi­dera ca este un lucru rau, 5% nu stiu, iar 1% nu raspund. In opinia celor chestionati, cele mai doua importante teme abordate de protestatari au vizat schimbarea presedintelui si a Guvernului, precum si nivelul scazut de trai, veniturile reduse si lipsa locurilor de munca. Alte teme considerate importante si abordate de protestatari sunt: alegeri anticipate, legea sanatatii, demisia lui Raed Arafat, reducerea taxei auto, hotia/coruptia.

Potrivit cercetarii, 1% dintre respondenti spun ca au participat la toate manifestatiile din localitatea lor, 4% au raspuns ca au participat la mai multe proteste, iar alti 4% au declarat ca au participat o singura data la manifestatii. Sondajul IRES a fost realizat in perioada 28-29 ia­nuarie 2012, pe un esantion reprezentativ de 1.099 de indivizi din toate regiunile tarii. Marja de eroare este de ± 3%.

×
Subiecte în articol: observator