x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sora lui Sergiu Nicolaescu vrea jumătate din averea regizorului. Iolanda Nicolaescu cere anularea testamentului fratelui său

Sora lui Sergiu Nicolaescu vrea jumătate din averea regizorului. Iolanda Nicolaescu cere anularea testamentului fratelui său

28 Oct 2013   •   14:26
Sora lui Sergiu Nicolaescu vrea jumătate din averea regizorului. Iolanda Nicolaescu cere anularea testamentului fratelui său
Sursa foto: dcnews.ro

Sora lui Sergiu Nicolaescu, Iolanda Nicolaescu, cere Judecătoriei Sectorului 1 anularea testamentului fratelui său, pentru neîndeplinirea de către soția regizorului a obligației privind înmormântarea acestuia, și împărțirea averii potrivit succesiunii legale. Procesul a fost luni amânat, deoarece atât Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 88 de ani, cât și Dana Nicolaescu, soția regizorului, nu au fost prezente în fața instanței.

"Prin acțiunea prin care sora lui Sergiu Nicolaescu a formulat-o, clienta mea a dorit să nu mai fie o dezbatere succesorală, conform testamentului, ci o dezbatere legală, în care cota dânsei era egală cu cea a soției lui Sergiu Nicolaescu. Este vorba de 1/2 din drepturile care sunt. Din care, cea mai mare parte vrea să le doneze, în parte, către cinematografie, în parte, către Biserica Ortodoxă Română — de aceea am și introdus în dosar Biserica Ortodoxă Română, ca un element de împăcare, pentru că ați văzut cu toții modalitatea în care Sergiu Nicolaescu a fost îngropat — inacceptabil pentru întreaga sa carieră", a spus luni avocatul Constantin Florea, citat de Agerpres. El a precizat că este vorba de trei apartamente, de o casă din localitatea 2 Mai și de drepturile de autor pentru cele aproape 60 de filme realizate de Sergiu Nicolaescu.

''Mai sunt sume de bani, depuneri anterioare. Soția supraviețuitoare n-a colaborat deloc, nu ne-a dat certificatul de moștenitor ca să vedem exact ce bunuri au fost acolo. E vorba de minim 400.000 de lei, din datele oficiale, respectiv declarația de avere a lui Sergiu Nicolaescu", a mai spus Constantin Florea.

Avocatul a explicat că acțiunea a fost formulată numai din perspectiva elementului înmormântării, ca neîndeplinire a obligației pe care și-a asumat-o soția lui Nicolaescu.

"Doamna Iolanda crede că Sergiu Nicolaescu nu a dorit să fie incinerat. Când a identificat testamentul, a constatat că Sergiu nici vorbă să fi spus așa ceva. Scria că vrea să fie înmormântat creștinește, cu respectarea tuturor datinilor. (...) Ar dori ca fratele ei să aibă parte de o slujbă și să mute acea urnă funerară fie la Bellu, pe Aleea Actorilor, pentru că Sergiu Nicolaescu reprezintă ceva, fie la mormântul comun de la Târgu-Jiu, unde au un mausoleu foarte frumos, al familiei, pe care el l-a construit, și asta spune doamna Iolanda, 'eu nu înțeleg cum putea el să accepte să fie incinerat'...", a mai spus avocatul.

×