x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile

Sorin Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile

de Mediafax    |    Agerpres    |    14 Aug 2012   •   06:54
Sorin Blejnar are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au adus la cunostinta fostului sef al ANAF Sorin Blejnar ca i-au prelungit cu inca 22 de zile interdictia de a parasi tara, intr-un dosar in care acesta este cercetat penal pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Sorin Blejnar s-a prezentat, azi, la DNA, unde a stat aproximativ o jumatate de ora, el declarand ca le va cere procurorilor sa ii prezinte probele pentru acuzatiile care ii sunt aduse.

Pe 17 iulie, procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Sorin Blejnar acuzatiile si au dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, interdictie mentinuta ulterior de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada mai 2011-iulie 2012, Sorin Blejnar, fost sef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

'Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Sorin Blejnar, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in perioada mai 2011-iulie 2012, invinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare', se arata intr-un comunicat al DNA.

El este cercetat in dosarul in care sunt anchetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta si fostul sef al Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al SIPI Constanta Dan Secareanu, omul de afaceri Radu Nemes si alte persoane, acuzati de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

×