x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Blejnar, despre Codruţ Marta: Nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

Sorin Blejnar, despre Codruţ Marta: Nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

29 Aug 2012   •   08:47
Sorin Blejnar, despre Codruţ Marta: Nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

UPDATE 13:25 - La iesirea din sediul institutiei, Sorin Blejnar a declarat ca isi doreste nespus de mult ca prietenul si fostul sau consilier Codrut Marta sa fie inca in viata, informeaza Mediafax. El a mai spus ca vrea ca Marta sa revina, pe deoparte pentru a fi alaturi de familia sa si prieteni, iar pe de alta parte pentru a-si demonstra nevinovatia in cauzele penale ce-l vizeaza. In plus, potrivit lui Blejnar, Codrut Marta nu avea datorii, nu avea vicii ascunse si nici nu cunostea secrete mari care sa-i fi pus viata in pericol.

..............................

Fostul presedinte ANAF Sorin Blejnar este audiat ca martor la Parchetul General in dosarul disparitiei lui Codrut Marta. Acesta din urma detinea functia de sef de cabinet al lui Blejnar pe cand era seful Fiscului. Marta a fost dat in urmarire internationala prin Interpol in 30 mai 2012.

Procurorii DIICOT au dispus, pe 1 august, inceperea urmaririi penale fata de Sorin Blejnar si fostul sau consilier, Codrut Marta, pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infractionala achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina era a fost revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

×