x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu a câştigat procesul de defăimare intentat lui Dan Diaconescu

Sorin Oprescu a câştigat procesul de defăimare intentat lui Dan Diaconescu

17 Mar 2014   •   18:34
Sorin Oprescu a câştigat procesul de defăimare intentat lui Dan Diaconescu
Instanţa l-a găsit vinovat de defăimare publică pe fostul patron al OTV Dan Diaconescu şi l-a obligat la plata de daune morale în valoare de trei miliarde de lei vechi către Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Dosarul a fost deschis în urmă cu trei ani, în 2011, când Sorin Oprescu, acuzând procesul de denigrare a sa şi a familiei sale în cadrul emisiunilor difuzate de-a lungul a două luni de zile de către OTV, i-a acţionat în judecată pe Dan Diaconescu şi SC Ocram SRL, solicitând daune morale în valoare de cinci miliarde de lei vechi.

Ulterior, în cursul derulării procesului, societatea SC Ocram SRL a fost scoasă din cauză.

"I-am acţionat în instanţă pentru calomnie şi defăimare, şi eu nu vorbesc aici de jurnaliştii oneşti, care verifică, care întreabă şi care au dreptate atunci când semnalează o serie întreagă de distorsiuni. Dar a primi toate aceste insulte, făcute cunoscute lumii, este inadmisibil. Şi uite că acest lucru se poate pedepsi şi în România. Rămâne ideea că am dat la o parte toate mizeriile care s-au spus despre mine, despre familia mea şi despre colegii mei cu care lucrez zi de zi aici în Primăria Capitalei. Pentru că ne-au luat pe toţi la rând, în aşa fel încât lumea credea că aici (la Primăria Municipiului Bucureşti, n.r.) este un bordel, nu o instituţie publică, şi atunci, ca să nu mai creadă nimeni, a trebuit să fac lucrul acesta", a mai spus Sorin Oprescu.

Decizia instanţei nu este definitivă, fiecăreia dintre părţi fiindu-i permisă calea de atac a apelului.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu dan diaconescu proces