x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu a prezentat şantierele Bucureştiului. Vezi aici unde se lucrează în această vară

Sorin Oprescu a prezentat şantierele Bucureştiului. Vezi aici unde se lucrează în această vară

24 Iul 2013   •   15:22
Sorin Oprescu a prezentat şantierele Bucureştiului. Vezi aici unde se lucrează în această vară
În Bucureşti se lucrează pe 117 şantiere. Acestea înseamnă şcoli, grădiniţe, creşe, bulevarde, străzi, spitale, centre de asistenţă socială, dar şi monumente sau imobile care sunt consolidate.

În infrastructură, 5 lucrări de amploare au loc în Capitală, potrivit lui Sorin Oprescu.

“Avem 5 lucrari de amploare, pe artere mari, în diverse stadii de execuţie. Acestea vizează schimbarea reţelelor edilitare, reabilitare carosabil, modernizare linie de tramvai la 4 dintre ele, refacere de trotuare şi spaţii verzi, semnalizare şi marcaje rutiere. Ma refer la Buzeşti-Berzei-Uranus, Liviu Rebreanu, Aerogării, Şoseaua Iancului - Pantelimon, supralărgire Grigorescu Splai Dudescu cu pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dâmboviţa. Iar în perioada imediat următoare, august-septembrie, încep alte 3 lucrări mari pasajul suprateran Mihai Bravu, la care în sfârşit reîncep lucrările şi pasajele subterane Piaţa Sudului şi Piaţa Presei Libere”, a arătat primarul general.

De altfel, pe alte 55 de străzi sunt în desfăşurare lucrări de refacere şi modernizare a sistemului de canalizare a Bucureştiului, care însumează peste 20 de kilometri de reţea publică de alimentare cu apă şi peste 14 kilometri de reţea publică de canalizare menajeră.

Şcoli modernizate

Sunt deschise 26 de şantiere la unităţi de învăţământ, printre care şase corpuri de şcoală, 19 obiective şcolare unde se refac sau se construiesc anexe, respectiv săli de sport sau extinderi de corpuri noi, dar şi la ultima creşă din programul celor 13 realizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Printre şantierele deschise la şcolile din Capitală, Oprescu a amintit Grupul Şcolar "Edmond Nicolau", Şcoala de Muzică şi Arte nr. 3, Şcoala nr. 173 şi Grădiniţa nr. 43.

Spitale în lucru

În plin şantier sunt şi cele două spitale, Gomoiu şi Foişor. Oprescu a precizat că la lucrările de extindere a Spitalului Foişor, stadiul este de 30 la sută, iar la Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" se începe turnarea fundaţiei.

"Lucrăm la finalizarea Centrului social multifuncţional de pe strada Turnu Măgurele, din Sectorul 4 şi suntem în construcţie pentru încă două centre pentru persoane disponibilizate, cu destinaţia asistenţei sociale a şomerilor, unul în Sectorul 1 şi celălalt tot în Sectorul 4", a declarat SorinOprescu, în conferinţa de presă în care a prezentat obiectivele unde se desfăşoară lucrări pe perioada verii.

Obiective de patrimoniu

În ceea ce priveşte refacerea clădirilor de patrimoniu, Sorin Oprescu a spus că sunt deschise două mari şantiere unde se continuă lucrările, la Hanul Gabroveni şi la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar în săptămânile următoare urmează să înceapă lucrările de restaurare, consolidare şi conservare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic şi Casa Cesianu, primarul precizând că au fost finalizate procedurile de achiziţie.

Primarul a precizat că, la Hanul Gabroveni, corpul vechi al clădirii este realizat sută la sută pentru lucrările de consolidare şi structură şi 40 la sută pentru lucrările de finisaje, iar corpul nou are lucrări de consolidare şi structură într-un stadiu de 30 la sută.

Oprescu a amintit şi de lucrările la noul sediu pentru managementul situaţiilor de urgenţă, dar şi cele de consolidare a şase imobile din Capitală.

Şantierele, în cifre:
-    26 de şcoli/grădiniţe/creşe/
-    3 centre de asistenţă socială
-    5 bulevarde
-    17 străzi
-    55 de lucrări de refacere a canalizării
-    2 spitale
-    2 monumente
-    6 imobile se află în consolidare
-    1 centru pt situaţii de urgenţă




×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu santiere lucrări