x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Marile centre comerciale să-şi facă aprovizionarea pentru câteva zile

Sorin Oprescu: Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Marile centre comerciale să-şi facă aprovizionarea pentru câteva zile

02 Feb 2012   •   11:30
Sorin Oprescu: Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Marile centre comerciale să-şi facă aprovizionarea pentru câteva zile

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat la pranz un raport cu situatia traficului si a strazilor curatate din fiecare sector in parte. El a explicat si cum vor fi ajutati oamenii strazii in urmatoarele zile, cand va fi in vigoare codul galben.

"Am reusit astazi sa marim capacitatea adapostirii oamenilor fara locuinta. Sunt destul de multi. Deja in cateva ore, la Pallady, a inceput sa se umple. Il vom folosi pentru cei care sunt in nevoie. Gasiti si familii care stateau in scari de bloc cu copil de 4 saptamani si de 8 saptamani... Este destul de impresionant, ca lor trebuie sa le dam si de mancare, sa avem grija sa nu inghete si asa mai departe", a explicat Sorin Oprescu.

"Rog in continuare sa folosim patrulele de Politie locala pentru a putea sa-i adunam seara. Se pare ca incepand de asta seara, gerul ne mai lasa... Mai creste temperatura, in asa fel incat in zilele astea sa putem sa-i mai adunam pe cei care sunt in nevoie si sa ne pregatim pentru probabil o perioada care va veni iarasi cu ger si cu temperaturi foarte scazute", a adaugat primarul general.

In ceea ce priveste imbunatatirea traficului in Bucuresti, Sorin Oprescu a explicat ca utilajele vor imprastia material antiderapant. "Este posibil sa ne confruntam cu o perioada din asta dificila, cu ninsori abundente. Nimeni nu vorbeste de lucrul asta. Mai bine sa fim pregatiti, ca daca suntem pregatiti, nu se intampla. Pentru cele trei zile care urmeaza, continuam cu materialul antiderapant, dupa care am sa va rog, spre seara, cand circulatia incepe sa scada in intensitate, sa venim sa curatam arterele principale, pentru ca deja mazga e prezenta, dar e benefica pentru ca nu aluneca rotile de la masini. Pe primul plan sunt arterele principale si bineinteles, tot atat de supravegheate sunt podurile, trecerile sub nivel", a completat edilul.

Oprescu a cerut de asemenea sa fie identificate locurile in care sunt fabrici de paine, pentru ca acestea sa-si poata face depozite de materie prima pentru cateva zile, acelasi lucru urmand sa se intample si cu marile centre comerciale care vand apa si hrana.

Primarul general le-a cerut directorilor de spitale sa dubleze garda si sa pregateasca paturi pentru oamenii strazii. El a dispus si ca dispeceratul primariei sa fie dublat, pentru a exista o permanenta la apelurile preluate. (V.M.)

×