x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: RADET şi RATB, găuri negre pentru bugetul Primăriei

Sorin Oprescu: RADET şi RATB, găuri negre pentru bugetul Primăriei

15 Apr 2013   •   15:06
Sorin Oprescu: RADET şi RATB, găuri negre pentru bugetul Primăriei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că nu şi-a putut exercita prerogativele în cadrul regiilor autonome RATB şi RADET din cauza fostului Consiliu General al Municipiului Bucureşti care a numit şi a schimbat directorii.

"Ei au trăit într-o independenţă, cu ghilimele de rigoare, necontrolaţi de nimeni. Consiliul a scos din statutul lor până şi Corpul de control al primarului", a spus Oprescu, potrivit Agerpres.

Oprescu a spus că a atacat în instanţă hotărârea fostului Consiliului General prin care a fost numit directorul şi Consiliul de Administraţie al RADET.

"Am atacat în instanţă hotărârea aceasta pentru că nu era conformă cu legea 215 (n.r. legea administraţiei locale) şi în care scrie că primarul general numeşte directorul şi Consiliul validează sau nu. După care, toate controalele care au fost făcute de-a lungul timpului, chiar şi de Corpul de control al foştilor prim-miniştri, au găsit totul în regulă. Uite că lucrurile nu stau aşa. De patru ani spun că e gaură neagră. Uite că se verifică ceea ce am afirmat întotdeauna", a conchis edilul şef.

×