x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: "Să plătesc eu pentru Videanu, Băsescu sau Murgeanu, care au avut mâncărici să semneze o serie de acte ?"

Sorin Oprescu: "Să plătesc eu pentru Videanu, Băsescu sau Murgeanu, care au avut mâncărici să semneze o serie de acte ?"

de Iulia Barbu    |    25 Mar 2013   •   20:01
Sorin Oprescu: "Să plătesc eu pentru Videanu, Băsescu sau Murgeanu, care au avut mâncărici să semneze o serie de acte ?"

În cadrul unui interviu acordat Giga TV, solicitat să dea amănunte despre cazul litigiului cu Costică Costanda, care cere despăgubiri de 250 de milioane de euro Primăriei Capitalei, Sorin Oprescu a precizat:  “Pe scurt, cazul e din istoria recentă a primăriei. Suntem la Curtea de Apel. Constanda a cerut despăgubiri de 250 de milioane de euro, bani care înseamnă bugetul Bucureştiului. A avut o discuţie cu consilierii genereali, dacă judecătorul va considera că este drept să plătim, o să folosim toate căile de atac, pentru că acolo sunt foarte multe elemente juridice care presupun că PMB şi-a respectat parţial angajamentul. Să plătesc eu pentru Videanu, Băsescu sau Murgeanu, care au avut mâncărici să semneze o serie de acte ? Nu o să plătesc eu pentru asta. Nu le pot califica drept oneroase până la proba contrarie. Acolo se prevedea că trebuie să i se dea un PUZ. Credeţi că închid Bucureştiul pentru că aşa vrea Constanda?”.

În privinţa pistelor pentru biciclişti, Oprescu a declarat că nu poate promite un termen pentru finalizarea acestora. “Nu vreau să număr morţii, sunt doctor, eu am văzut cu ochii mei copii loviţi în ziua mare. Şoferul bucureştean se grăbeşte, dacă am indisciplina pe de o parte, curajul şI tinereţea pe de altă parte, ce să fac? Pistele au fost construite între 2006 – 2007 ca să corespundem cerinţelor UE. Nu s-a mai uitat nimeni cum sunt făcute. Că pistele se opresc în copaci sau chioşcuri de flori. Nu fac piste pe stradă până nu am studii de trafic. Nu pot da un termen, am banii drămuiţi. Eu am probleme cu banda unică. Estimez un cost de 20 – 21 euro pe un metru liniar, dublu sens”.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu costica costanda