x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

03 Feb 2012   •   07:45
Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare, iar Ion Ilie Cezar la cinci luni de inchisoare, in dosarul in care au fost judecati pentru santajarea lui Sebastian Ghita. Decizia apartine Judecatoriei sectorului 1 si poate fi contestata la Tribunalul Capitalei.

In 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Constrangerea ar fi fost fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

In acest dosar, Sorin Ovidiu Vintu si Ilie Cezar au fost arestati preventiv in 29 aprilie 2011, iar in 16 iunie eliberati de o instanta a Tribunalului Bucuresti, care a motivat hotararea prin faptul ca "notorietatea negativa a lui Sorin Ovidiu Vintu, in lipsa unor condamnari definitive pentru faptele imputate, nu-l poate priva de dreptul legitim de a fi liberat provizoriu in cursul procesului penal, iar masura arestului preventiv nu numai ca nu se mai justifica, dar este si excesiva".

In 8 noiembrie 2011, Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat preventiv iar, alaturi de alte noua persoane, printre care si Liviu Luca, intr-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Vintu si ceilalti inculpati in acest dosar au fost eliberati din arest in acest dosar, in 14 noiembrie 2011, de un complet de trei judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au sustinut, in motivarea deciziei de eliberare, ca arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu si a celorlalte persoane cercetate in cazul delapidarii Petromservice ar fi dus la situatia absurda in care ar fi reprezentat pericol in acest caz, dar nu si in celelalte dosare in care sunt acuzati.

Intr-un alt dosar, Vintu este judecat pentru favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa, adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011, dupa mai bine de zece ani de la prabusirea Fondului Natonal de Investitii.

×