x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Ovidiu Vîntu îşi petrece sărbătorile în arest. Magistraţii i-au respins cererea de eliberare

Sorin Ovidiu Vîntu îşi petrece sărbătorile în arest. Magistraţii i-au respins cererea de eliberare

21 Dec 2012   •   09:56
Sorin Ovidiu Vîntu îşi petrece sărbătorile în arest. Magistraţii i-au respins cererea de eliberare
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Sorin Ovidiu Vântu va rămâne în închisoare de sărbători după ce instanţa a respins cererea de eliberare condiţionată ca fiind neîntemeiată. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Omul de afaceri solicitase să fie eliberat din arest până la sfârşitul lunii în curs, cerere aprobată în primă fază de Comisia Penitenciarului Jilava.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare pentru şantajarea fostului său manager de la Realitatea TV, Sebastian Ghiţă. Comisia de eliberare condiţionată i-a scăzut deja 33 de zile din condamnare pe motiv ca Vîntu ar fi publicat o carte ştiinţifică în perioada petrecută în penitenciar.

Omul de afaceri mai are o condamnare de doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI. Decizia în acest caz nu e definitivă. Vîntu mai este judecat şi în dosarul delapidării Petromservice.

Înainte să facă cererea de eliberare condiţionată, Vîntu a primit doua avize: unul pozitiv, de la comisia de eliberare condiţionată, altul negativ, de la comisia de disciplină de la penitenciar. Avizul negativ l-a primit pentru că ar fi vorbit la telefonul mobil.

Procurorii spun că, timp de trei luni, Sorin Ovidiu Vîntu a avut un telefon mobil în celulă, la care a vorbit de peste 3.000 de ori. În această perioadă s-au făcut opt percheziţii în cameră, unde n-a fost găsit telefonul, susţine Vîntu.

×