x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchetul General. Senatorul este acuzat de ANI de fals în declaraţii

Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchetul General. Senatorul este acuzat de ANI de fals în declaraţii

20 Noi 2013   •   15:45
Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchetul General. Senatorul este acuzat de ANI de fals în declaraţii
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Senatorul Sorin Roșca Stănescu s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) pentru a fi audiat în dosarul în care Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză de fals în declarații.

"Sunt invitat la Parchetul General în urma sesizării ANI și am venit pentru a demonstra că sesizarea nu este întemeiată", a spus Roșca Stănescu la intrarea în sediul PÎCCJ.

Agenţia Naţională de Integritate arată, într-un comunicat de presă, că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate de la preluarea mandatului în Parlament, în 19 decembrie 2012, până în 16 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Sorin Roşca Stănescu nu ar fi respectat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţi comerciale.

ANI îl acuză pe Sorin Roşca Stănescu şi de fals în declaraţii, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci din România şi Elveţia. 

×